22. 05. 2024.
Vesti

Gajić: Patriotska i državotvorna opozicija da nastupi zajedno na izborima

Avatar
  • October 11, 2023
  • 2 min read
Gajić: Patriotska i državotvorna opozicija da nastupi zajedno na izborima

Potpredsednik i poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da bi patriotske i državotvorne stranke trebalo zajedno da nastupe na izborima i da se okupe u blok koji se zalaže da Srbija odlučno odbaci „francusko-nemački“ plan za nezavisnost „Kosova“.

„Nacionalni blok bi mogao da dobije dovoljno veliki broj glasova da spreči nameru SNS-a i režima Aleksandra Vučića da počini potpunu izdaju Srbije. Režim još nije počinio potpunu izdaju, ali je pripremio teren i ostalo je samo da dozvoli ’Kosovu’ da uđe u UN, čime bi Srbija trajno izgubila Kosovo i Metohiju. ’Kosovo’ ne može da postane država dok ne uđe u UN, a ’francusko-nemački’ sporazum predviđa upravo to“, rekao je Gajić na Skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula.

„Ako Srbija svojom voljom izgubi Kosovo i Metohiju, to bi sigurno označilo početak kraja naše nacije. Sve tradicionalne zapadne demokratije su izgradile demokratski poredak pošto su stvorile nacionalne države tako što su očuvale svoj identitet, jezik, kulturu i religiju“, dodao je Gajić.  

Gajić je naveo da je nemoguće da cela opozicija nastupi na izborima u jednoj koloni i da na to ne bi trebalo trošiti vreme i energiju, a da će opozicija, ako bude razuma, nastupiti u dve kolone.

„Nastup cele opozicije u jednoj koloni je nemoguć zato što o nekim važnim pitanjima za državu postoje velike razlike među opozicionim strankama, ali postoji mnogo tema o kojima se svi u opoziciji slažu – borba protiv kriminala i korupcije, uspostavljanje pravne države i vladavine prava, ekonomska pitanja“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da je u Srbiji pogrešno uspostavljena podela na levicu i desnicu tako što se desnicom smatraju patriotske stranke kojima su prioritet državna i nacionalna pitanja, dok su „za levicu proglašene stranke koje su spremne da prihvate sve što Zapad traži od Srbije“, a ne one stranke koje imaju levičarske ideje i zalažu za socijaldemokratiju.

„To nije nikakva politička podela na levicu i desnicu, nego propaganda koju emituju i mediji koje kontroliše vlast i navodno slobodni mediji“, zaključio je Gajić.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Palilula izabran je Pavle Kosić, a izabrani su i delegati za Skupštinu Narodne stranke, zakazanu za 22. oktobar.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *