24. 05. 2024.
Izdvajamo Vesti

Gajić: Nećemo odustati od Kosova i Metohije bez obzira koliko Srba tamo živelo

Avatar
  • February 5, 2024
  • 2 min read
Gajić: Nećemo odustati od Kosova i Metohije bez obzira koliko Srba tamo živelo

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da „Srbija neće odustati bez obzira da li na Kosovu i Metohiji ima 100.000 Srba ili nema nijednog Srbina“.

„Iluzija je da ćemo nešto postići ako ne zauzmemo kao narod odlučan i odgovoran stav koji se zasniva na pravnim argumentima iz kojih se izvlače zaključci koji su neminovni. To što druga strana ne priznaje pravne činjenice nije problem Srbije. To je njihov problem“, rekao je Gajić.

„Mi imamo to istorijsko iskustvo. Po ovom pitanju Srbiji je potreban nacionalni konsenzus. Zato je Narodna stranka predlagala referendum kao mogućnost demokratskog opredeljenja građana“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da se ukidanjem dinara na Kosovu i Metohiji nastavlja sa pravnim nasiljem uz saglasnost „međunarodne zajednice kojoj je kršenje međunarodnog prava postalo pravilo ponašanja“.

„Srbija mora da odbaci „francusko-nemački“ plan za nezavisnost Kosova i Metohije i njegove anekse. Srbija mora da izađe iz Briselskog sporazuma i da proglasi okupaciju dela svoje međunarodno priznate teritorije. Stekli su se svi posle kontinuiranog kršenja Povelje UN, Rezolucije 1244 UN i svih potonjih pisanih i nepisanih sporazuma“, rekao je Gajić.

„Korak po korak, sa jasnim ciljem. Onda da izmenimo Ustav i kao nekada Nemačka utvrdimo kao ustavnu obavezu reintegraciju svoje teritorije. Pa neka bude za sto godina. Dočekaćemo ako verujemo u sebe. Da li će to da nas košta? Hoće, ali i treba da nas košta, Kosovo i Metohija je u pitanju, a samim tim i mi smo u pitanju“, zaključio je Gajić.

Gajić: Bez organizovane desnice SNS ne može biti pobeđen

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *