20. 05. 2024.
Vesti Lični stav

Gajić (NARODNA): Zahtev za održavanje svih lokalnih izbora u istom danu besmislen i nezakonit

Avatar
  • April 8, 2024
  • 2 min read
Gajić (NARODNA): Zahtev za održavanje svih lokalnih izbora u istom danu besmislen i nezakonit

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da je „besmislen i nezakonit“ zahtev prozapadne opozicije o istovremenom održavanju izbora za Skupštinu Beograda i lokalnih izbora širom Srbije i da taj zahtev ne sprečava „izborni turizam“, odnosno nepravilnosti u vezi sa promenom prebivališta.

„Opozicija je u decembru izašla na lokalne izbore u 60 opština koji su raspisani jednom vrstom pravnog nasilja, kada je 60 predsednika opština podnelo ostavke. Zbog toga zahtev da svi izbori budu u jednom danu ne sprečava ’izborni turizam’ jer postoji ova ’rezerva’ od 60 opština koje sada ne idu na izbore“, rekao je Gajić.

„Datum održavanja izbora ni na koji način ne utiče na fer izborne uslove“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je Narodna stranka predložila konkretne izmene Zakona o lokalnim izborima kojima će trenutno i efikasno biti otklonjene sumnje na „izborni turizam“.

Gradska izborna komisija (GIK) Beograda juče je donela Odluku o nazivu i izgledu obrazaca za podnošenje izborne liste kandidata za odbornike Skupštine Beograda.

Gajić je povodom odluke GIK-a rekao da Narodna stranka neće bojkotovati beogradske i lokalne izbore i da je ta odluka predsedništva Narodne stranke konačna.

„Naše mišljenje je da bi bojkot izbora bio kardinalna strateška greška. Mislim da deo opozicije koji najavljuje bojkot izbora nije inspirisan principijelnim razlozima već mogućnošću da izgube izbore u Beogradu“, naveo je Gajić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *