23. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Gajić (NARODNA): Cilj rezolucije UN o genocidu je proterivanje Srba iz Bosne i Hercegovine

Centrala
  • April 27, 2024
  • 3 min read
Gajić (NARODNA): Cilj rezolucije UN o genocidu je proterivanje Srba iz Bosne i Hercegovine

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da je krajnji cilj rezolucije UN o genocidu „proterivanje Srba“ iz Bosne i Hercegovine i da je taj dokument „deo nametanja teorije o srpskoj krivici“ koje traje od 1914. godine do danas.

„Rezolucija UN o genocidu, prijem samoproglašenog Kosova u Savet Evrope, kopanje litijuma u Srbiji, francusko-nemački plan za nezavisnost Kosova i Metohije, sankcije Rusiji – sve je to povezano“, rekao j Gajić televiziji Hepi.

„Austrougarsku antisrpsku politiku su prihvatile Kominterna i Komunistička partija Jugoslavije 1928. godine u Drezdenu, pa je to nastavljeno za vreme režima Josipa Broza i potom u poslednjih 30 godina. Cilj je da se stigmatizuju Srbi“, dodao je Gajić.

Gajić je istakao da je rezolucija opasna jer bi se, ako bude usvojena, dok postoji svet dan genocida obeležavao 11. jula za nešto što se pripisuje Srbima.

„Rezoluciji se protive mnoge države i ljudi koji imaju neosporan autoritet, poput izraelskog istoričara Gideona Grajfa i direktora Centra ’Simon Vizental’ Efraima Zurofa, koji kažu da se tako omalovažava i diskredituje značaj pravog holokausta“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da „ne postoji opštinski genocid“ i da je po međunarodnoj konvenciji o genocidu neophodno pokazati nameru da jedna etnička grupa bude trajno uništena.

„U Srebrenici je ubijeno više hiljada Bošnjaka, a u Bosni i Hercegovini ih ima dva miliona, i ta etnička grupa biološki nije mogla da bude dovedena u pitanje. Jevreji su biološki dovedeni u pitanje jer je tokom Drugog svetskog rata ubijeno šest miliona Jevreja u Evropi“, rekao je Gajić.

Gajić je podsetio da su glavni sponzori rezolucije Nemačka i Ruanda, i dodao da „iza Ruande stoji Velika Britanija“.

„Rezolucija može da otvori pitanje ratnih reparacija, a ako bude usvojena, brzo će biti postavljeno pitanje revidiranja Dejtonskog sporazuma i pokušaja ugrožavanja Republike Srpske. Krajnji cilj je da Srbi budu oterani iz BiH i zato Srbija mora da povuče crvene linije i da pravnim argumentima i institucionalnim odlukama pokaže da ovako više ne može“, rekao je Gajić.

„Srbija mora da konačno prestane da popušta i da postigne nacionalno jedinstvo. Neophodno je da u skupštini bude odbačen francusko-nemački plan i da napustimo neustavni Briselski sporazum“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da je ulazak samoproglašenog Kosova u Savet Evrope direktna posledica francusko-nemačkog plana i ohridskog implementacionog sporazuma.

„Ako ’Kosovo’ bude primljeno u Savet Evrope, mi istog trenutka moramo da suspendujemo svoje članstvo u toj organizaciji“, rekao je Gajić.

Gajić je dodao da kopanje litijuma znači da „Srbija bude pretvorena u Kongo“ da bi se u EU vozili automobilima na struju.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *