25. 07. 2024.
Vesti Lični stav

Gajić (NARODNA): Puna podrška Jeremiću, njegov angažman je vrhunski patriotizam

Centrala
  • April 16, 2024
  • 2 min read
Gajić (NARODNA): Puna podrška Jeremiću, njegov angažman je vrhunski patriotizam

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da Narodna stranka i on lično pružaju punu podršku bivšem predsedniku te stranke Vuku Jeremiću jer je njegov angažman u vezi sa rezolucijom UN o genocidu „vrhunski patriotizam“.

„Nisam siguran da u Srbiji postoji kompetentnija osoba sa takvim kredibilitetom, znanjem, diplomatskim veštinama i iskustvom koja bi u tom smislu mogla više da učini za Srbiju od Vuka Jeremića“, rekao je Gajić televiziji Juronjuz Srbija (Euronews).

„Deo medija danima vodi kampanju protiv Jeremića ali oni ne vide šumu od drveća. Ako rezolucija bude usvojena početkom maja, onda će 11. jul dok postoji svet podsećati na, kako smatraju sponzori te rezolucije, genocid koji su počinili Srbi“, dodao je Gajić.

Gajić je podsetio da je Efraim Zurof, predsednik Vizentalovog centra u Beču, rekao da bi usvajanje te rezolucije moglo da izazove ratne reparacije i, što je najopasnije, otvorilo bi Pandorinu kutiju i „da se vrši politički pritisak da se dovede u pitanje Dejtonski sporazum, odnosno ukidanje Republike Srpske“.

Predsednik Narodne stranke je naveo da Jeremićev angažman predstavlja „odnos prema državi Srbiji, a ne prema SNS-u“.

„Opozicija kritikuje SNS-u da se spojio sa državom, a sada neki iz opozicije Jeremićev angažman kritikuju kao saradnju sa SNS-om, što nije tačno“, dodao je Gajić.

Gajić je rekao da je Jeremić „u službenoj diplomatskoj misiji koja je veoma ozbiljna“.

„Nisu mi poznati detalji jer je diplomatija po prirodi stvari nešto što nije toliko otvoreno za javnost“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da će Narodna stranka ostati opoziciona politička organizacija i da o tom pitanju nema dileme.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *