22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Gajić (NARODNA): Narodna stranka od ponedeljka skuplja potpise za beogradske i lokalne izbore

Centrala
  • April 21, 2024
  • 3 min read
Gajić (NARODNA): Narodna stranka od ponedeljka skuplja potpise za beogradske i lokalne izbore

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je danas da će Narodna stranka u ponedeljak početi prikupljanje potpisa podrške građana listama kandidata na beogradskim izborima i lokalnim izborima širom Srbije.

„Za beogradske izbore imamo dogovor sa Novom Srbijom Velimira Ilića i Pokretom ’Živim za Srbiju’ Jovane Stojković. Otvorili smo vrata i za Dveri i još neke stranke i organizacije. Sve će biti poznato do ponedeljka. Odbori Narodne stranke širom Srbije imaju potpunu slobodu sklapanja koalicija za lokalne izbore“, rekao je Gajić televiziji Prva.

Gajić je povodom raspada koalicije Srbija protiv nasilja upitao „ko je sada prava opozicija“.

„Do sada su iz te dojučerašnje koalicije arogantno i bez pokrića tvrdili izdavali ’ausvajse’ da li je neko opozicija ili nije i tvrdili su da prava opozicija neće ići na izbore. Sada su se pocepali i jedan deo te koalicije ide na izbore. Jesu li oni sada prava opozicija ili nisu“, rekao je Gajić.

„Nikada ni sekund nisam bio na vlasti i sada će mene predsednik SSP Dragan Đilas da proziva da li sam opozicija ili nisam, a on je u dva mandata bio gradonačelnik uz podršku SPS-a i predsednik Košarkaškog saveza Srbije uz direktnu podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da bi sukobi unutar prozapadne opozicije mogli da oteraju u apstinenciju birače koji žele promene.

„Gubi se vreme od kampanje za beogradske izbore i o beogradskim temama se uopšte ne govori, dve trećine kampanje će proći u raspravi koja nema nikakvog smisla. Reč je političkoj i pravnoj rašomonijadi“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da je spajanje beogradskih izbora i lokalnih izbora širom Srbije dovelo opoziciju u „kolosalno lošu situaciju“ i to na njen zahtev.

„Opoziciji bi bilo mnogo lakše da su beogradski izbori odvojeni, jer nema infrastrukturu niti organizaciju da isprati istovremeno beogradske izbore i izbore u 90 opština“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da Narodna stranka apsolutno podržava misiju bivšeg predsednika te stranke Vuka Jeremića u vezi sa rezolucijom UN o genocidu.

„Jeremiću ljudi zameraju najviše zbog njihove sujete, jer ne postoji kompetentniji, iskusniji i diplomatski veštiji čovek od njega za tu stvar. Jeremić ima kontakte, znanje i veštine. Situacija je teška za Srbiju. Sponzori te rezolucije su države koje su u prošlosti počinile genocide, a protiv Srbije se više od 30 godina vodi kampanja o ’srpskoj krivici’ i tu kampanju sponzorišu neke od najmoćnijih država sveta“, zaključio je Gajić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *