24. 07. 2024.
Izbori 2024 Lični stav Vesti

Gajić (NARODNA): Na beogradske izbore izlazimo na listi „Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju“

Centrala
  • April 24, 2024
  • 2 min read
Gajić (NARODNA): Na beogradske izbore izlazimo na listi „Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju“

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da će Narodna stranka na beogradskim izborima nastupiti na listi „„Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju“ i da u centralnim i prigradskim opštinama Beograda počinje prikupljanje potpisa podrške građana toj listi.

„Čekali smo Dveri, ali oni su, nažalost, u situaciji da nisu u stanju da donesu odluku, čekali su da li će biti bojkot, da li će Novi DSS da ide na izbore, to im je bio prioritet. Na kraju ne znam šta će oni da rade, mi ne možemo više nikoga da čekamo i krećemo u prikupljanje potpisa da bismo mogli da izađemo na izbore. Nadam se da ćemo sa Dverima sarađivati na lokalnim izborima u Srbiji, kao i strateški u budućnosti“, rekao je Gajić za kanal Srbin info.

Gajić je povodom izmena Zakona o lokalnim izborima i spajanju beogradskih izbora sa lokalnim izborima širom Srbije, o kojem bi danas trebalo da raspravlja Skupština Srbije, citirao naziv nekada popularne američke televizijske emisije „Tražili ste, gledajte“ (You asked for it), i dodao da spajanje izbora nije u interesu opozicije.

„Nameće se zdravorazumsko pitanje za koga rade oni koji iznose predloge u korist vlasti? Nedoslednost prozapadne opozicije će izazvati apstinenciju birača, koja u Beogradu može da dovede do pobede SNS-a. Reč je o permanentnom i konstantnom davanju političkih autogolova koje prozapadna opozicija sama sebi zabija“, rekao je Gajić.

„Zahtev za spajanje izbora je potpuno nerazuman sa stanovišta opozicije i vlast ga je, naravno, prihvatila ali pošto je prvo potrošila mnogo vremena opoziciji da se pripremi za izbore. Spajanje izbora je veoma loše za opoziciju, što su jasno pokazali decembarski izbori, i to odgovara SNS-u jer je velika stranka dok opozicija ne može da prati istovremeno održavanje izbora u 90 opština i gradova“, dodao je Gajić.

Gajić je naveo da će izmene Zakona o lokalnim izborima omogućiti skraćivanje mandata lokalnih samouprava za čak 150 dana, odnosno za pet meseci, a rok za izbornu kampanju biće skraćen na svega 30 dana.

„To će, nažalost, važiti i za buduće lokalne izbore i takva kampanja će ometati opoziciju, što nije u interesu demokratije ali papir trpi sve“, zaključio je Gajić.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *