22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Gajić (NARODNA): Jedan od važnih bulevara u Beogradu nazvati po Dragoljubu Mihailoviću

Centrala
  • May 14, 2024
  • 2 min read
Gajić (NARODNA): Jedan od važnih bulevara u Beogradu nazvati po Dragoljubu Mihailoviću

Predsednik Narodne stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije Narodna lista – ključ za pobedu Vladimir Gajić izjavio je danas da bi jedan od važnih bulevara u Beogradu trebalo nazvati po komandantu Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Mihailoviću, jer je to zaslužio.

„Đeneral Mihailović je bio ministar vojske u vladi Slobodana Jovanovića za vreme Drugog svetskog rata i zaslužio je da neki važan bulevar u Beogradu nosi njegovo ime“, rekao je Gajić za portal „Kompas“.

Gajić je dodao da je pravi naziv jedne od glavnih ulica u centru Beograda Ulica kralja Milana, i istakao da joj „ni slučajno ne bi trebalo vratiti naziv Ulica maršala Tita“.

„Beograd ima svoju istoriju koja je starija od komunističke“, rekao je Gajić.

Upitan da li bi trebalo premestiti spomenik Stefanu Nemanji, Gajić je odgovorio da „sto posto podržava da spomenik ostane tamo gde jeste, jer se nalazi na pravom mestu i napravljen je u realističnom stilu“ kako bi bio jasan oku običnog posmatrača.

Na pitanje da li će ići na koncert australijskog umetnika Nika Kejva u Beogradu na vodi, zakazan za 18. jun, Gajić je odgovorio da „voli i veoma ceni Kejvovu umetnost“ i da će otići na koncert „ako bude mogla da se nabavi karta“, a da nije bitno mesto na kojem će biti održan, i dodao da je bio na Kejvovom koncertu pre više od deset godina i da je imao i karte za koncert koji je pre nekoliko godina otkazan zbog korone.

Gajić je rekao da bi Beograd trebalo da vode „ljudi koji vole ovaj grad, koji su kompetentni i imaju profesiju, radno i poslovno iskustvo“.

Kandidat za gradonačelnika Beograda rekao je da su glavne tačke koalicije „Narodna lista – ključ za pobedu“ suzbijanje korupcije, smanjenje zagađenja, bolji saobraćaj, racionalni urbanizam, transparentno i demokratsko rukovođenje gradskom upravom.

Na pitanje kako izgleda foto-robot glasača Narodne stranke i te koalicije, Gajić je odgovorio da je to Srbin, patriota i pripadnik građanske desnice.

Narodna stranka će na izborima za Skupštinu Beograda, rapisanim za 2. jun, nastupiti u koaliciji sa Novom Srbijom i Pokretom Živim za Srbiju.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *