24. 07. 2024.
Vesti

Gajić: Nadam se da optužnica protiv Obradovića iz „Krušika“ neće biti podneta

Avatar
  • September 21, 2023
  • 2 min read
Gajić: Nadam se da optužnica protiv Obradovića iz „Krušika“ neće biti podneta

Poslanik Narodne stranke Vladimir Gajić, koji kao advokat zastupa uzbunjivača iz „Krušika Aleksandra Obradovića, izjavio je danas da se nada da optužnica protiv njegovog branjenika neće biti podignuta i da na to ukazuje i dužina trajanja postupka.

 

„Obradović živi normalno i povučeno, što je u skladu sa njegovom prirodom i karakterom. Bavi se svojom porodicom i malim poslom koji ima van očiju javnosti. To je njegova odluka u kojoj ga podržavam“, rekao je Gajić televiziji Insajder.

„Posledica njegovog dela je trebalo da bude i da se drugi ljudi ohrabre da učine isto i da iznesu u javnost stvari u opštem interesu, ali se to nije dogodilo, tako da je krivični postupak izazvao efekte koje odgovaraju vlasti – evo šta može da vas snađe ako odlučite da budete hrabri“, dodao je Gajić.

Insajder je podsetio da je Obradović uhapšen pre četiri godine, nakon što je javnosti učinio dostupnim podatke o mogućim zloupotrebama u izvozu oružja, a optužnica protiv njega još nije podneta. Obradović je pod suspenzijom i prima tek četvrtinu plate, a „Krušik“ odbija da ga vrati na posao, naveo je Insajder.

Gajić je istakao da odluka „Krušika“ o produženju suspenzije Obradovića do okončanja sudskog postupka nije zakonita.

„Poslednja radnja u istražnom postupku bila je u julu 2021. godine, kada je saslušan jedan od ukupno svedoka“, rekao je Gajić.

„Meni kao braniocu i Obradoviću kao okrivljenom uskraćeno je da vidimo više od 80 odsto predmeta, jer sam odbio da potpišem zahtev tužioca da je sve u predmetu službena tajna, pošto bih time defakto priznao da je počinjeno krivično delo, a mi smatramo da ovde nema tajne“, zaključio je Gajić. 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *