23. 05. 2024.
Vesti

Gajić: Beograd je opozicioni grad, moguća pobeda na ponovljenim izborima (VIDEO)

Avatar
  • February 16, 2024
  • 3 min read
Gajić: Beograd je opozicioni grad, moguća pobeda na ponovljenim izborima (VIDEO)

Kandidat za predsednika Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da „Beograd nije izgubljen“ i da bi opozicija mogla da pobedi na ponovljenim izborima za gradsku skupštinu.

„Beograd jeste opozicioni grad ali problem je u tome što opozicija to ne ume da materijalizuje. Zato ne bi trebalo ponavljati greške sa prethodnih izbora na kojima je opozicija ukupno dobila više glasova od vladajućih stranaka“, rekao je Gajić u podkastu „Mario zna“.

Gajić je naveo da su Narodna stranka i Dosta je bilo formirali koaliciju koju nastoje da prošire kako bi desnica na predstojećim izborima nastupila ujedinjena.

„Razgovaramo sa Dverima i očekujemo da nam priđu“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da je Narodna stranka, bez obzira na izborni neuspeh, sada profilisana i da će njegov glavni zadatak, ako 24. februara bude izabran za predsednika stranke na vanrednoj stranačkoj skupštini, biti jačanje stranke.

„Imamo program, ideologiju, karakter i uverenja, i zbog toga nemamo neograničen koalicioni potencijal, kakvim raspolažu mnoge opozicione stranke zato što nemaju nikakva uverenja. Nas je to mnogo koštalo na izborima, ali ostali smo dosledni i siguran sam da će građani to ceniti u vremenu koje je pred nama“, rekao je Gajić.

Gajić je istakao da se Narodna stranka zalaže za usvajanje zakona kojim bi kopanje litijuma u Srbiji bilo zabranjeno u narednih 100 godina.

„Iskopavanje litijuma koje planira Rio Tinto u Srbiji je ogroman problem, jer je reč o kompaniji koja ima više novca od Srbije i finansijski i politički je moćnija od Srbije.Zapadna Evropa planira da koristi električne automobile i da ljudi tamo žive u čistim gradovima, a da Srbija postane rudarsko okno i evropski Kongo. To je njihov cilj“, rekao je Gajić.

Gajić je naveo da cela automobilska industrija Evrope stoji iza Rio Tinta, koji nastupa korak po korak, i dodao da ta kompanija u Srbiji „drži nekoliko političkih stranaka“, i da je korupcija na najvećem mogućem nivou kada je reč o kopanju litijuma „i to na sve strane“.

„Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović je ministarka Rio Tinta u Vladi Srbije. Poslanici SSP-a Dragana Đilasa podneli su predlog zakona kojim su navodno hteli da se pravno reši pitanje kopanja litijuma i u kojem su naveli da bi litijum mogao da se kopa ako se primene nove tehnologije. Kakve nove tehnologije? To ne postoji. Nikada iz SSP-a nećete čuti oštro protivljenje kopanju litijuma“, rekao je Gajić.

„Kopanju litijuma se jasno i glasno protivi bivša poslanica Narodne stranke Ivana Parlić, koja je tome posvetila svo svoje vreme i koja je zbog tog protivljenja predmet najjezivijih napada na društvenim mrežama“, zaključio je Gajić.

Gajić: Nećemo odustati od Kosova i Metohije bez obzira koliko Srba tamo živelo

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *