22. 05. 2024.
Vesti Sport

Fudbal: Šta švajcarski mediji kažu o grupi sa Srbijom

Avatar
  • February 8, 2024
  • 2 min read
Fudbal: Šta švajcarski mediji kažu o grupi sa Srbijom

Voljom žreba, reprezentacija Srbije će u narednom ciklusu Lige nacija igrati protiv Španije, Danske i Švajcarske, i to u Ligi A.

Utisak je da svi učesnici ove grupe mogu da budu zadovoljni, jer je izbegnuta ”grupa smrti” u kojoj su smeštene Italija, Belgija, Francuska i Izrael.

Švajcarski mediji uglavnom ističu to što je njihov nacionalni tim u grupi sa Srbijom, protiv koje je imao uspeha na dva prethodna šampionbata sveta,

”Švajcarska se sastaje sa Srbijom u Ligi nacija”, odmah naglašava švajcarcki ”Blik” i dodaje: ”U Ligi nacija 2024/25, reprezentacija Švajcarske će igrati protiv Španije, Danske i Srbije”.

U tekstu se dalje ističe:

”Sviđa nam se ono što vidimo. Reprezentacija Švajcarske ima atraktivnu grupu! Tu je spektakl protiv Španije i utakmica protiv Danske. Treća nacija koja nas čeka je Srbija, protiv koje je naša reprezentacija već igrala na Svetskom prvenstvu 2022. godine”, piše ”Blik”.

Sličan je komentar i na tamošnjem portalu ”20 minutes”, koji takođe u naslovi ističe Srbiju, ali i dodaje da je Švajcarska izbegla ”čudovišnu grupu”.

”Reprezentacija Švajcarske ima jaku grupu u Ligi nacija. Već je bilo vrućih i politički eksplozivnih duela između Švajcarske i Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. i 2022. zbog kosovskih korena zvezda ‘Natija’ Granita Džake i Džerdana Šaćirija”, podseća pomenuti portal.

Za razliku od njih, portal ”24 heures” (24 sata) akcenat stavlja na susret sa Špancima, kao najatraktivnijim rivalom u grupi.

Izvor: https://sportske.net/

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *