22. 05. 2024.
Vesti

Dveri: Vlast predala elektroenergetski sistem države Srbije na KiM separatistima u Prištini

Avatar
  • December 11, 2023
  • 2 min read
Dveri: Vlast predala elektroenergetski sistem države Srbije na KiM separatistima u Prištini

Potpisivanje ugovora između do juče srpskog „Elektrosevera” i tzv. kosovske kompanije za distribuciju električne energije (KEDS) ne znači samo da će Srbi na KiM od sada struju plaćati firmi u vlasništvu lažne države Kosovo, već i da je „Elektrosever” faktički postao deo takozvanog kosovskog energetskog sistema.

Sve ovo urađeno je u potpunom medijskom  mraku, mimo očiju javnosti, u vreme izbora i u tehničkoj Vladi Srbije koja ne bi smela da donosi bilo kakve strateške odluke u tehničkom mandatu.

Posebno je skandalozno da ova tema nikada nije bila na dnevnom redu sednice Narodne skupštine. Ko je taj i otkud mu ovlašćenja da potpisuje jedan ovakav ugovor kojim se država Srbija odriče svog elektroenergetskog sistema u južnoj srpskoj pokrajini?

Na sve to predsednik Republike Aleksandar Vučić govori kako je zadovoljan potpisanim ugovorom, što je posebno šokantno.

 

aleksandar vučić sns srpska napredna stranka

 

Istina je potpuno drugačija po državu Srbiju jer svakim do sada preduzetim pregovaračkim korakom od strane aktuelne vlasti Srbija je imala sve manje nadležnosti nad KiM.

Od kada je SNS preuzela vlast u Srbiji, ukinute su brojne institucije Srbije na severu KiM, od policije i pravosuđa do civilne zaštite, jedinice ROSU, koje do 2012. godine nisu smele do kroče na sever KiM, sada slobodno šetaju, maltretiraju i hapse Srbe tamo, dat je međunarodni pozivni broj lažnoj državi Kosovo, predate srpske saobraćajne tablice…

Srpski pokret Dveri i Nacionalno okupljanje garantuju da ćemo poništiti sve štetne i antiustavne sporazume koje je u Briselu i Vašingtonu prihvatila sadašnja vlast i raditi na punoj reintegraciji KiM u sastav Srbije.

Vlast koja se odrekla svete srpske zemlje mora da ode na izborima 17. decembra, a Nacionalno okupljanje je garant odbacivanja francusko-nemačkog ultimatuma o priznanju lažne države Kosovo odmah po preuzimanju vlasti, kao i borbe za odbranu i očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Boško Obradović: Svakoga dana novi porazi kosovske politike SNS

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *