22. 05. 2024.
Vesti

Dveri: Srbija na istorijskom raskršću!

Avatar
  • February 5, 2024
  • 3 min read
Dveri: Srbija na istorijskom raskršću!

Oni koji su nas doveli dovde i koji nemaju rešenje kako da zaustave maltretiranje srpskog naroda i gaženje srpske države na KiM treba da odstupe sa vlasti

Nakon predloga Evropske komisije da tzv. sporazum o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine iz Brisela i njegov implementacioni aneks iz Ohrida postanu i formalno sastavni deo pregovaračkog procesa o članstvu Srbije u EU – postaje jasno da se Srbija nalazi na istorijskom raskršću i da ima samo dve mogućnosti.

Prva mogućnost je da vlast u Srbiji prihvati ovakvu odluku EU i odričući se Kosova i Metohije zarad daljih evrointegracija pogazi Ustav i izvrši niz krivičnih dela protiv teritorijalnog integriteta. Takvim činom ugrozio bi se suverenitet i sveopšta bezbednost države i naroda ne samo na KiM.

U isto vreme bi se pogazila Rezolucija 1244 SB UN, koja je međunarodno-pravna brana secesiji naše južne pokrajine i praktično srpski narod na KiM bio osuđen na novi egzodus. Zauzvrat ovom našem pristajanju na novu ucenu iz Brisela dobili bismo nastavak neizvesnog puta u EU.

Druga mogućnost je da se odmah i u celosti odbaci ovakav predlog Evropske komisije, a samim tim i protivustavni dokumenti iz Brisela i Ohrida. Na ovaj način zaustavili bismo negativne posledice dosadašnje pogubne pregovaračke politike aktuelne vlasti i nastavili borbu za očuvanje KiM u sastavu Srbije.

Na taj način bismo dobili i na vremenu da u nekom povoljnijem geopolitičkom trenutku rešavamo ovo za nas Srbe presudno istorijsko i državno pitanje. Smatramo da je, pre bilo kakvih daljih odluka u vezi sa KiM, politički mudro sačekati epilog rata u Ukrajini, izbora za Evropski parlament i predsedničkih izbora u Americi.

Srpski pokret Dveri će i kao vanparlamentarna politička organizacija nastaviti borbu za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu naše države. Za ovih 25 godina Dveri izašli smo sa bezbroj inicijativa u formi saopštenja, proglasa, skupštinskih rezolucija, protesta i apela o održavanju velikog nadstranačkog crkveno-narodnog sabora na temu KiM, ali naši predlozi nisu doprli do vlasti koja je samostalno donosila sve odluke i dovela nas u ovu poziciju.

Teror Aljbina Kurija i prištinskih terorista je nesumnjiv, kao i zapadna podrška albanskom separatizmu, ali sve to ne bi proizvelo sadašnju lošu situaciju u kojoj su Srbi progonjeni i iseljavaju se sa KiM da aktuelni režim nije potpisao niz antiustavnih briselskih sporazuma i povukao državne institucije sa severa KiM.

Oni koji su nas doveli dovde i koji nemaju rešenje kako da zaustave maltretiranje srpskog naroda i gaženje srpske države na KiM treba da odstupe sa vlasti.

Glavna tema Glavnog odbora Srpskog pokreta Dveri zakazanog za 11. februar biće upravo kako doći do objedinjavanja svih patriotskih opozicionih snaga u jedan front za odbranu KiM. To je u ovome času, kada se nalazimo na istorijskom raskršću da li ćemo biti država ili ćemo preći u status kolonije, najvažniji izazov pred kojim stoji patriotska opozicija.

Ivan Kostić: Dveri, Narodna stranka i Dosta je bilo prave izbornu koaliciju

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *