22. 05. 2024.
Vesti Lični stav

Dveri: Podrška Rezoluciji Eparhije Novogračaničko-srednjezapadnoameričke SPC

Centrala
  • April 25, 2024
  • 1 min read
Dveri: Podrška Rezoluciji Eparhije Novogračaničko-srednjezapadnoameričke SPC

Srpski pokret Dveri pozdravlja donošenje Rezolucije kojom Eparhija Novogračaničko-srednjezapadnoamerička SPC traži proglašenje Kosova i Metohije okupiranom teritorijom, kao i poništavanje svih sporazuma sa lažnom državom Kosovo.

Imajući u vidu značaj KiM za Srbiju, kako u istorijskom i kulturnom, tako i u suverenističkom i ekonomskom smislu, smatramo da je ova Rezolucija Eparhije Novogračaničko-srednjezapadnoameričke SPC apel koji državni vrh Srbije mora da uzme u ozbiljno razmatranje. Podsećamo da su svi sporazumi potpisani ili usmeno prihvaćeni, poput Briselskog, Vašingtonskog, Francusko-nemačkog i Ohridskog, antiustavni. Pored toga što su antiustavni, ovi sporazumi se nikada nisu našli ni na dnevnom redu Narodne skupštine, kao najvišeg zakonodavnog i predstavničkog organa Republike Srbije.

Kao državotvorna politička organizacija, molimo sve arhijereje SPC koji će se u maju okupiti na Saboru SPC u Beogradu da donesu odluku identičnu ovoj Rezoluciji, a koju je 2005. godine predlagao blaženopočivši patrijarh Pavle.

Infoslužba Dveri

*Izvor fotografije: Stanje stvari

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *