22. 05. 2024.
Vesti

Dveri Čačak: Izbori u Čačku moraju biti poništeni i ponovljeni na svim biračkim mestima

Avatar
  • December 30, 2023
  • 3 min read
Dveri Čačak: Izbori u Čačku moraju biti poništeni i ponovljeni na svim biračkim mestima

Vlast odbija da na sednicu gradske izborne komisije stavi izveštaj o pronađenim neregularnostima

Većina u gradskoj izbornoj komisiji najpre je odbila zahteve da se republički izbori u Čačku ponove na šest biračkih mesta gde su zabeležene ozbiljne izborne nepravilnosti, a sada odbija da na vanrednu sednicu stavi izveštaj o izvršenom uvidu u izborni materijal sa 12 biračkih mesta gde su pronađene brojne neregularnosti. Ovo sve je precizno dokumentovano na samo 12 od 104 biračka mesta u Čačku i zato je predstavnik naše izborne liste u gradskoj izbornoj komisiji zatražio da se ovaj izveštaj hitno stavi na dnevni red i na isti način proveri i izborni materijal sa ostalih biračkih mesta.

Dok se to ne uradi ne mogu se utvrditi konačni izborni rezultati u našem gradu. Ako je ovoliki broj nepravilnosti pronađen na ovako malom uzorku, možemo slobodno reći da se radi o široj izbornoj krađi i da izbori u čitavom Čačku moraju biti poništeni i ponovljeni.

Ono što je posebno skandalozno jeste da se sutra ponavljaju nekakvi izbori u Srbiji, a da još uvek nije okončan drugostepeni pravni postupak i Republička izborna komisija se još uvek nije izjasnila o prigovorima koje smo podneli u vezi sa odbačenim zahtevima u Čačku. Sve to nam govori da vlast želi da sakrije razmere izborne krađe koja se dogodila.

Sve ovo je posebno važno, i to je razlog naše pravne borbe do kraja, da nam se ne bi ponovilo na lokalnim izborima koji nas uskoro očekuju u Čačku. Ne smemo dozvoliti da se ponove ovakve izborne nepravilnosti koje smo dokazali, ili da primera radi u Čačku glasaju ljudi koje će vlast dovoditi iz Kraljeva i Požege jer tamo neće biti lokalnih izbora.

nepravilnosti na bm u čačku

Uprkos svim ovim vidovima izborne krađe vlast u Čačku je osvojila manje od 50% glasova, što nam govori da je u našem gradu raspoloženje na strani opozicije i da ujedinjena opozicija ima veliku šansu za pobedu na lokalnim izborima na proleće. Pozivamo i druge kolege iz opozicije da se uključe u ovu borbu.

U prilogu se nalazi kompletan izveštaj o izvršenom uvidu u birački materijal na 12 biračkih mesta, koji su sačinili Bratislav Simović, u ime naše izborne liste, i Nebojša Bežanić, u ime gradske izborne komisije.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *