25. 07. 2024.
Vesti

Dveri : Apelujemo da se sačuva Kosovo i Metohija u sastavu Srbije

Avatar
  • February 13, 2024
  • 2 min read
Dveri : Apelujemo da se sačuva Kosovo i Metohija u sastavu Srbije

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri smatra da se Kosovo i Metohija ne mogu sačuvati u okviru države Srbije saopštenjima, praznim pričama i bezidejnim okupljanjima, kako vlasti tako i opozicije.

 

kosovo i metohija mapa

 

 

Aktuelna vlast već duže vreme, u dogovoru sa prištinskim separatistima i zapadnim centrima moći, primenjuje francusko-nemački sporazum o priznanju lažne države Kosovo. Opozicija nema odgovor na očitu predaju južne srpske pokrajine od strane aktuelne vlasti i alarmantan proces iseljavanja Srba sa KiM. Potrebna je nacionalna reakcija, strategija i nesebična žrtva koja će zaustaviti ovaj protivustavni proces kojim se vlast odriče dela naše teritorije.

 

Niko od političkih stranaka, bile one parlamentarne ili ne, kao i niko od brojnih patriotskih udruženja, ne može samostalno da se suprotstavi pogubnoj kosovskoj politici vladajuće Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera.

Zato je potrebna šira saradnja svih opozicionih snaga koje su za odbranu i očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, bez obzira na ideološke i druge političke razlike između nas.

Glavni odbor Srpskog pokreta Dveri zvanično poziva, pre svega, parlamentarne stranke opozicije koje su očuvanje KiM stavile u prvi plan svog političkog programa: koaliciju NADA (NDSS-POKS) i grupu građana „MI-Glas iz naroda”, ali i istaknuta patriotska udruženja: Pokret za odbranu KiM i Srpsko nacionalno veće sa KiM, da iniciraju saradnju svih rodoljubivih opozicionih političkih opcija na ovu temu, i to što pre, kako ne bi bilo kasno za Srbe na KiM.

Potrebno je doneti zajednički plan i program delovanja i mobilisati sve raspoložive resurse u funkciju odbrane i očuvanja KiM u sastavu Srbije.

S obzirom na dramatičnost trenutka u kome se nalazimo, posebno pozivamo SPC, SANU i studente da se aktivno uključe i da se održi veliki crkveno-narodni sabor u cilju pravljenja nacionalnog fronta protiv predaje Kosova i Metohije i masovnog iseljavanja Srba sa svojih vekovnih ognjišta.

Dveri: Srbija na istorijskom raskršću!

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *