23. 05. 2024.
Vesti

Dušan Nikezić: Čestitamo Ani Brnabić i Siniši Malom što su u poslednjih 15 dana, uspeli da zaduže Srbiju za skoro milijardu evra.

Avatar
  • October 4, 2023
  • 2 min read
Dušan Nikezić: Čestitamo Ani Brnabić i Siniši Malom što su u poslednjih 15 dana, uspeli da zaduže Srbiju za skoro milijardu evra.

Čestitamo Ani Brnabić i Siniši Malom što su u poslednjih 15 dana, uprkos dramatičnim dešavanjima na KiM, najavi parlamentarnih izbora i nebrojenim gostovanjima u medijima, uspeli da zaduže Srbiju za skoro milijardu evra.

Nije im bilo lako, ali su stigli su da nas zaduže i kod NLB Komercijalne banke, Unicredit banke, Poštanske štedionice, Banke Saveta Evrope, kao i kod francuske i nemačke vlade.

Kamata na nove kredite ide i do 9% godišnje, što samo znači da banke imaju manje poverenja u srpsku Vladu nego u srpske građane, koji plaćaju kamatu od 4,08% za stambene kredite.

Novim zaduženjima će javni dug zemlje povećati na 36,5 milijardi evra, čime su još jednom potvrdili da ništa nisu ni uštedeli ni zaradili, već da sve što rade i grade finansiraju štampanjem para i prekomernim zaduživanjem.

Zato Stranka slobode i pravde traži vanredne izbore, kako bi se sprečilo dalje propadanje Srbije i sprovele sistemske promene, koje podrazumevaju da se odmah: prekine sa prekomernim štampanjem novca i zaduživanjem zemlje, koristite bespovratna sredstva EU za izgradnju infrastrukture umesto skupih kredita stranih vlada, podrži domaća privreda umesto šačice stranih investitora, beskompromisno izborimo sa korupcijom nasuprot opštoj kriminalizaciji društva, ograniče marže za 100 osnovnih životnih namirnica umesto povećanja cene struje, gasa i komunalija,  uloži u domaću poljoprivredu umesto uvoza hrane…

Ana Brnabić, Siniša Mali i ostali članovi Vlade, nemaju ni znanja ni volje da sprovedu ove mere i zato je najbolje da što pre podnesu ostavke i omoguće raspisivanje parlamentarnih izbora.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *