25. 07. 2024.
Vesti

DS SRCE ZAJEDNO: SNS aktivistiknja napala našu omladinku na Banjici

Avatar
  • September 23, 2023
  • 2 min read
DS SRCE ZAJEDNO: SNS aktivistiknja napala našu omladinku na Banjici

Danas je tokom zajedničke akcije stranke Zajedno, Demokratske stranke i stranke Srce na Banjici fizički napadnuta koordinatorka omladine stranke Zajedno, Sanja Vasić.

 

Tokom razgovora sa građanima koja je organizovana na 10 lokacija širom Beograda, registrovano je nekoliko inicidenata, a na Banjici je Srpska napredna stranka postavila štandove pored naših i provocirala naše aktiviste.

U jednom trenutku, aktivistkinja iz SNS obučena u belu stranačku majicu, se unosila u lice našoj aktivistkinji i nakon kraćeg verbalnog sukoba, udarila joj šamar potom uhvatila za nadlakticu i nastavila da je udara. Kada su je drugi aktivisti zaustavili, ova aktivistkinja SNS-a je odmah pobegla sa lica mesta.

Pozvana je policija i data je zvanična izjava, međutim, sa štanda Srpske napredne stranke su rekli da ovu svoju aktivistkinju koja je nosila njihovo obeležje – ne poznaju. Zajedno, DS i SRCE će insistirati da policija uradi svoj deo posla i pronađe ovu nasilnicu.

Svesni smo da je režim u strahu i da nasiljem pokušava produžiti svoju kriminalnu vlast, međutim, mi se nećemo povući u borbi za pravo, za slobodu i za Srbiju bez nasilja i nasilnika. Pozivamo sve da nam se priključe u ovoj zajedničkoj borbi i oslobodimo naše društvo od nasilja i kriminala.

Vidimo se večeras u 18 časova ispred Skupštine na protestu „Srbija protiv nasilja“.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *