22. 05. 2024.
Vesti

DS Novi Beograd: Umesto doma, kućica zdravlja?!

Avatar
  • April 10, 2024
  • 2 min read
DS Novi Beograd: Umesto doma, kućica zdravlja?!

Na Novom Beogradu smo svedoci potpunog rastakanja primarne zdravstvene zaštite i puzećeg preusmeravanja građana na privatne klinike. Demokratska stranka zahteva da se umesto ,,kućica zdravlja” USPOSTAVI ZDRAVSTVENI SISTEM na najmnogoljudnijoj opštini Srbije.

Još u kampanji 2022. zahtevali smo otvaranje Doma zdravlja na Bežanijskoj kosi u skladu sa Uredbom o planu mreže zdravstvenih ustanova. Opozicija na Novom Beogradu je i po ovom pitanju jedinstvena tako da građani trenutno mogu podržati ovaj zahtev svojim potpisom putem peticija koje prikupljaju Narodni pokret Srbije i Stranka slobode i pravde.

Umesto da izgradi Dom zdravlja za više od 50.000 stanovnika Bežanijske kose i Ledina, Vučićev režim je na Novom Beogradu u prethodne dve godine zatvorio dve ambulante: “Sava centar” i “Energoprojekt” i postavio “Kućicu zdravlja”.

Napominjemo da institucija “Kućice zdravlja” koju SNS otvara periodično, u svakom izbornom ciklusu, NIJE predviđena Pravilnikom o uslovima i načinu unutrašnje organizacije zdravstvenih ustanova, dok ambulanta, Dom zdravlja i bolnica (koja takođe na Novom Beogradu ne postoji) jesu!

Ljudi koji godinama od svojih primanja izdvajaju značajne iznose za zdravstvenu zaštitu, koji su prinuđeni da većinu pregleda i analiza obave i ponovo plate na privatnim klinikama, sada se upućuju u “Kućicu zdravlja”!?

Očigledno je da se SNS i ne trudi da organizuje našu državu u skladu sa važećim propisima i javnim interesom. Njihova jedina briga je da što više novca građana preliju na sopstvene račune.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *