23. 05. 2024.
Vesti

Dr Vrsajkov(SSP): Kada će Grad preuzeti finansiranje obezbeđenja u školama?

Avatar
  • September 18, 2023
  • 2 min read
Dr Vrsajkov(SSP): Kada će Grad preuzeti finansiranje obezbeđenja u školama?
Početkom nove školske godine u Novom Sadu za mnoge roditelje tema školskog obezbeđenja postaje jedna od najvažnijih, ali i najbolnijih.
Tragedija u „Ribnikaru” i prevelik nivo nasilja, kako u školama, tako i u celom društvu, ojačali su uverenje novosadskih roditelja da su neophodni svi dodatni načini obezbeđenja njihove dece, a školsko obezbeđenje prema iskustvima prosvetnih radnika, dece i roditelja svakako pomaže u tome.
 Nažalost, problemi u plaćanju školskog obezbeđenja i neodgovarajuće sistemsko rešenje njihove uloge doveli su do toga da neke novosadske škole više nemaju školsko obezbeđenje dok su se u drugim školama, zbog loše naplate, računi za obezbeđenje povećali za 100%.
Ovakva situacija, gde neka deca imaju obezbeđenje, a druga nemaju, dok neki roditelji plaćaju obezbeđenje tuđe dece – apsolutno je neodrživa.
 Stranka slobode i pravde Novi Sad zahteva od gradske vlasti da u skladu sa zakonskim ovlašćenjima hitno preuzme plaćanje školskog obezbeđenja u svim novosadskim školama. Izbori su blizu i vlast SNS u gradu broji poslednje mesece ali zato je njihova sramota što ćute o ovom problemu još veća.
Ukoliko bi smanjili svoje koruptivne kombinacije i izvlačenje novca Novosađana za privatne šeme, u budžetu bi bilo dovoljno novca i za obezbeđenje školaraca. 
 SSP Novi Sad obećava svojim sugrađanima da ćemo po dolasku na vlast sistemski rešiti, kako ulogu, tako i finansiranje školskog obezbeđenja, i time svakako povećati bezbednost naše dece.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *