24. 05. 2024.
Vesti

Dr Perić Diligenski: EXPO 2027 JE JOŠ JEDAN BELI SLON OVOG REŽIMA

Avatar
  • October 10, 2023
  • 2 min read
Dr Perić Diligenski: EXPO 2027 JE JOŠ JEDAN BELI SLON OVOG REŽIMA

EXPO 2027 je još jedan beli slon ovog režima, za čiju realizaciju vlast planira da usvoji lex specialis i da izuzme primenu Zakona o javnim nabavkama.

 

 

Time se stvara prostor za korupciju i mogućnost da troškovi izgradnje budu znatno veći od onih koji bi bili u uslovima slobodnog tržišnog nadmetanja.

EXPO 2027 se javnosti predstavlja kao projekat od privrednog i nacionalnog značaja kao što su to bili Beograd na vodi i Moravski koridor. Ovo je klasičan primer manipulacije javnim interesom iza koje se kriju interesi investitora kojima će biti dodeljeni unosni poslovi i oko milijardu dinara subvencija.

Ukupni troškovi za EXPO 2027 i izgradnju Nacionalnog stadiona iznosiće oko milijardu evra.

Kroz ove megalomanske i nepotrebne projekte vlast nedomaćinski troši novac građana koji u sve većoj meri kupuju na veresiju jer ne mogu da pokriju troškove života.

Srbija centar ukazuje na pogubnost politike belih slonova i njihove relizacije putem usvajanja specijalnih pravnih propisa (lex specialis) kojima se ukidaju opšti zakoni. Na one koji pljačkaju građane kroz usvajanje posebnih zakona najpravednije bi bilo da se takođe usvoji lex specialis kojim će se nacionalizovati imovina stečena korupcijom i kriminalom.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *