22. 05. 2024.
Vesti

Đorđe Miketić napadnut od strane poslanika Živote Starčevića iz Jedinstvene Srbije (VIDEO)

Avatar
  • July 5, 2023
  • 3 min read
Đorđe Miketić napadnut od strane poslanika Živote Starčevića iz Jedinstvene Srbije  (VIDEO)

Na nastavku zasedanja Narodne skupštine pojavio se ponovo ministar Martinović koji je juče besprizorno vređao narodne poslanike i sve građane podelivši ih na one sa decom i one bez dece.

Poslanici proevropske opozicije su, u pokušaju da odbrane dostojanstvo Narodne skupštine, odlučili da ne dozvole nastavak rada sednice dok se Martinović ne udalji iz sale.

Oni su uzvikivali „napolje, napolje“ i „ostavka“.

Narodni poslanik iz stranke Zajedno, Đorđe Miketić, je dok je snimao dešavanja u sali napadnut od strane poslanika Živote Starčevića iz Jedinstvene Srbije koji je pokušao da mu oduzme telefon.

 

„Nije mi jasno da li danas mogu da govore oni što imaju decu ili oni što nemaju decu“, rekao je Miketić, poslanicima koji su nasrnuli na njega.

U verbalnom duelu koji je usledio poslanici opozicije su pokušali da ukažu da nije moguć nastavak rada dok god su u sali oni koji, kao ministar Martinović, vređaju građane sa skupštinske govornice i promovišu nasilje, mržnju i podele što je bio i razlog za sazivanje Skupštine.

„Nećemo dozvoliti da nas dele na ljude sa decom i one bez dece!

SNS je pogazio sve crvene linije.

Tokom rasprave o nasilju, mržnji i podelama koje vlast stvara oni su učinili još jedan korak ka ponoru u koji nas sve vuku.

Učinićemo sve da potonu bez nas. Mi ćemo se zajedno sa svim našim građanima, sa onima sa decom i onima bez dece, zbog svih poštenih, vrednih i divnih ljudi naše zemlje izboriti za bolji život“, rekao je Nebojša Zelenović, narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno.

Zelenović je pozvao sve ljude da se i ovog petka i subote priključe protestima „Srbija protiv nasilja“ u svojim gradovima. „Moramo stati na put nasilju, mržnji i podelama koje ovaj režim stvara.

Zajedno se možemo izboriti protiv toga“, rekao je Zelenović

Pre početka sednice poslanici opozicije su u holu doma Narodne skupštine uz zvuke pesme Vostani SrbiJe držali plakate kojima su medije i javnost podsetili na sva zlodela za koja smatraju vlast odgovornom.

Masakr u OŠ „Vladislav Ribnikar“, ubistvo Olivera Ivanovića, smrt Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi Doljevac, pogibija Omera Mehića i njegovih kolega i zdravstvenih radnika u helikopteru, masovno ubistvo u okolini Mladenovca, rušenje Savamale, plantaža marihuane u Jovanjici, progon uzbunjivača Aleksandra Obradovića, smrt Vladimira Cvijana, progon novinara, Rio Tinto, poplave u Obrenovcu, privatizacija javnih preduzeća, progon poštenih policajaca, lečenje dece SMS-om – Šta još treba da se desi?, upitali su poslanici.

U prilogu možete naći snimak otimanja telefona tokom zasedanja Skupštine.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *