24. 07. 2024.
Vesti Lični stav

Dodik: Ne želimo da budemo sa vama u državi i nećemo biti sa vama u državi

Centrala
  • April 20, 2024
  • 2 min read
Dodik: Ne želimo da budemo sa vama u državi i nećemo biti sa vama u državi

Ako im prođe ovo, na dan kada se bude odlučivalo u Njujorku, čitava vlada RS provešće dan u Srebrenici, da pokažemo da Srebrenica pripada Srpskoj i da je se ne stidimo, istakao je Milorad Dodik na mitingu “Srpska te zove”.

Na mitingu “Srpska te zove” razvijena zastava duga 500 metara

“Nemojte to da radite, jer to ne doprinosi životu u BiH. Ovo nas neće spojiti, ovo nas trajno razdvaja. Ne želimo da živimo s vama koji kažete da je srpski narod genocidan. Ne želimo da živimo s vama i nećemo biti s vama u istoj državi”, dodao je Dodik.

“Ovo je poruka: Nemojte to da radite. Pozivamo muslimane da, ako hoće zajednički život u BiH, povuku ovu rezoluciju, a ako neće, Republika Srpska ništa od toga neće primenjivati. Ona će razmisliti kako će učestvovati u političkom životu Bosne i dokle će učestvovati u Bosni. Čim se stvori prva prilika, eto nas u savezu sa Srbijom”, zaključio je Dodik.

Narodna skupština Srpske će odlučiti da Zlatko Lagumdžija ne može da bude ambasador BiH u UN i da će tražiti da on bude povučen zato što je prekršio zakone Republike Srpske u cilju satanizacije Srba , rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Naveo je da su bosanski muslimani zloupotrebili mehanizam međunarodnog predstavljanja BiH tako što su individualno i bez odluka nadležnih organa dali inicijativu za donošenje određenog akta u UN.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *