20. 05. 2024.
Vesti

Đilas o rezoluciji EP: Nijedna tačka nije usmerena protiv Srbije, već pokradenih izbora

Avatar
  • February 9, 2024
  • 3 min read
Đilas o rezoluciji EP: Nijedna tačka nije usmerena protiv Srbije, već pokradenih izbora

U rezoluciji EP nema nijedna jedina tačka koja je usmerena protiv Srbije, već samo protiv pokradenih izbora održanih u decembru prošle godine. Ta poruka da opozicija traži da se odreknemo suvereniteta je besmislena stvar. U ovom dokumentu nema priče o Kosovu, zato što se naš stav ne poklapa sa većinom zemalja, samo pet zemelja ima isti stav. Zbog toga u rezoluciji nema Kosova.

U ovom dokumentu čak nema ni poziva da Srbija uvede sankcije Rusiji. Ovaj dokument se bavi isključivo izbornom krađom, izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas za TV Nova S.

Na pitanje kako neki kažu da ako se uskrate fondovi neće Vučić imati problema, nego Univerzitet, poljoprivrednici i svi oni koji koriste te fondove, Đilas je rekao da situacija vrlo jednostavna i da nas niko ne tera u Evropsku uniju.

Mi smo kao država doneli odluku da je naše strateško opredeljenje da budemo članica Evropske unije i postali kandidat. To sa sobom nosi neka prava koja nisu mala, ali, takođe, i neke obaveze koje nisu male.
Mi danas možemo potpuno da kažemo ako želimo, ne, mi nećemo u Evropsku uniju i to znači da onda neće biti pretpristupnih fondova, to znači da ćemo imati problem da se naši proizvodi tamo plasiraju, to znači da će sigurno doći do smanjenja investicija, neke kompanije će se povući, možda jednog dana opet dođemo u situaciju da imamo neke vize. To je jedna mogućnost, druga je da kažemo, da, mi ostajemo kandidat za Evropsku uniju i sve radimo da postanemo što pre članica da bi naš životni standar porastao. A to ima neke obaveze.

Postoje obaveze prema EU.

– Ne možemo se ljutiti na Evropsku uniju ako kaže “vi ne radite ono što je neophodno da biste bili članica Evropske unije kada su u pitanju demokratija, ljudska prava, sloboda medija, izbori”. I zbog toga ne možete da dobijete novac odavde.

Naravno da je bolje da je Univerzitet i poljoprovrednici dobijaju ta sredstva, ali ova zemlja mora da ispuni i neke obaveze – zaključio je Đilas.

Đilas: RTS krije od građana šta se sve dešava

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *