24. 07. 2024.
Vesti

ĐILAS: Nismo se družili sa Menendezom kao Vučić sa Šrederom, Blerom ili Đulijanom čija je optužnica na 200 strana

Avatar
  • September 25, 2023
  • 5 min read
ĐILAS: Nismo se družili sa Menendezom kao Vučić sa Šrederom, Blerom ili Đulijanom čija je optužnica na 200 strana

“Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić došli su na vlast 2012. godine, uz mnogo obećanja, od one 24 privatizacije koje će ispitati i uhapsiti sve koji su krali, ništa se nije desilo, preko obećanja da će ukinitu razne agencije da se uštedi pa ih imamo više nego ikad, do toga da će Kosovo vratiti u Ustavni poredak Srbije i da će poništiti sve što su Boris Tadić i kako oni kažu žuti potpisali, mnogi građani su poverovali, mnogi političari uključujući i Vojsilava Koštunicu koji ih je tada podržao.

Sever je tada imao sve atribute državnosti Republike Srbije, danas od toga na Severu nema ništa” izjavio je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas danas na N1 televiziji i dodao da je teško reći šta se juče desilo.

“Napadnuta je patrola kosovske policije bez ijednog razloga, ubijen je policajac od strane uniformisane grupe koja posle tog čina ne beži na teritoriju centralne Srbije, već se zatvara u manastir gde ih snimaju sve kamere kako se šetaju naoružani, sa navodnim blindiranim vozilom. Te slike obilaze svet. Tu čekaju da ih kosovski specijalci napadnu, ubijaju ih, onda tek beže i ostavljaju ogroman arsenal oružja. Dakle, ne znamo kako se i zašto desilo, ali znamo posledice.

Više mrtvih i Kurti koji je do juče bio u poziciji da su svi protiv njega zbog odbijanja formiranja ZSO sada ima svu podršku jer je navodno izvršen pokušaj oružane pobune na severu. Više hiljada Srbija je 1.septembra decu upisalo u škole u centralnoj Srbiji, oni su otišli. Sada će ih otići još.

Neverovatna odluka da Srbi napuste kosovsku policiju, da napuste opštine u kojima su vlast ih je prepustila na milost i nemilost suludom Kurtijevom režimu.

Ideja da Srbe štite Zvonko Veselinović i Milan Radojičić sa svojim jakim momcima, od kojih su mnogi u kriminalu zajedno sa svojim šefovima se pokazala besmislenom, kao što smo i govorili. I šta sad?

Đilas je naglasio da opstanak Srba na severu zavisi isključivo od međunarodne zajednice  i da ako se ovako nastavi, svi će se odseliti. Ako žele da Srbi ostanu na Severu, uvešće međunarodni protektorat na toj teritoriji, napraviti bescarinsku zonu, očistiti Sever od kriminala, omogućiti autonomiju Srbima koji tamo žive.

Autonomiju od Kurtija, ali i od ljudi koji si bili gospodari njihovih života proteklih deset godina. Ubistvo se desilo u pola tri ujutru, ceo dan juče se na srpskom jeziku niko nije obratio, svi mediji su čekali smernice iz Vučićevog kabineta kako treba da izveštavaju i pošto nema tih smernica pošto je on bio iznenađen time što se tamo desilo onda ceo dan imamo potpunu tišinu dok se on uveče ne pojavi na televiziji. To je poražavjuća slika onoga u čemu mi živimo.

Đilas je komentarisao kampanju režimskim medija koja se već nekoliko dana vodi protiv Stranke slobode i pravde zbog susreta sa senatorom Menendezom.

-Već nekoliko dana traje kampanja protiv moje stranke zato što smo se Marinika Tepić, Borko Stefanović i ja sreli sa Menendezom.

Pitaju me novinari, kakve su veze Vas i Menendeza, on je čovek bio na čelu spoljnopolitičkog odbora Senata.

Mi se nismo sa njim družili kao Vučić sa Blerom i Šrederom koji su bili zagovornici bombardovanja Srbije, Đulijanijom čija je optužnica na 200 strana.

Postoje korpumpirani političari i u Americi i u EU i u Srbiji.

Razlika je u tome što se u Americi i Evropi oni hapse, podižu se optužnice, sudi im se.

U Srbiji se to ne dešava. U Srbiji napreduju, postaju elita, nastavljaju da kradu. Postoje dileri droge i u Americi i Evropi i u Srbiji.

U Americi i Evropi se hapse, osuđuju na desetine godina zatvora, policajci koji to rade dobijaju nagrade i ordenja.

U Srbiji ih brani predsednik države i predsednik Odbora za pravosuđe Narodne skupštine, brane ih režimski mediji, a policajci koji su ih uhapsili se smenjuju i preti im se  ubistvom. Zato mi hoćemo da evropska pravila dovedemo u Srbiju, da i kod nas takvi budu u zatvoru

“Pre 15 godina kada pogledate neka istraživanja i šta su bili problemi uopšte nije bila tema nasilje, sada je to glavni problem.

Dali smo niz predloga od kamera u školskom dvorištu, panic tastera, da istražimo svaki slučaj već prijavljenog vršnjačkog nasilja, mogućnost da se prijavi van škola, vlast je sve to odbila, a još gore je što ništa nije ni predložila.

Treba testirati decu na drogu, ali prvo im sklonote kriminalce iz dvorišta, kao što reče ministarka Grujičić da ne jedu brzu hranu, ali dajte im prvo besplatan i zdrav obrok u školi.

Ima mnogo stvari koje možemo da uradimo i svako ko živi u Srbiji ne može da kaže da je protiv svega ovoga” zaključio je Đilas.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *