24. 07. 2024.
Vesti

Đilas: Navaljni je bio najveći protivnik Putinovog režima, njegova smrt predstavlja veliki poraz demokratskim promenama u Rusiji

Avatar
  • February 17, 2024
  • 2 min read
Đilas: Navaljni je bio najveći protivnik Putinovog režima, njegova smrt predstavlja veliki poraz demokratskim promenama u Rusiji
Izjavljujemo najdublje saučešće porodici Alekseja Navaljnog, supruzi, ćerci i majci, kao i svim njegovim saradnicima. Posle niza pokušaja, ruski režim je ostvario svoju nameru i uklonio zauvek čoveka koji se čitavog života borio sa slobodu, pravdu i razvoj demokratske Rusije.
 Kao najpoznatiji ruski opozicionar i nezaustavljivi borac protiv kriminala i korupcije čelnika ruskog režima i njihovih oligarha, preživeo je dva pokušaja ubistva. Nakon poslednjeg i lečenja od trovanja u Berlinu, odlučio je 2021. da se vrati u Moskvu ne želeći da ga njegov narod smatra “izdajnikom”, kako je to režimska propaganda nametala.
Putinov režim ga je odmah uhapsio i osudio na 9 godina zatvora, a potom na dodatnih 19 u još jednom novom procesu. U decembru 2023. mu se najpre izgubio trag tokom premeštaja u drugi zatvor, da bi se potom otkrilo da je transportovan u jedan od najozloglašenijih zatvora za najteže političke zatvorenike, u potpuno nehumanim uralskim uslovima na arktičkoj granici, izložen posebnom psihičkom mučenju.
navaljni
 Svi koji u Srbiji žive danas mogu da vide pravo lice ruskog režima.
Mogu da vide i gde nas vode svi Vulini, Vučići i njima slični koji špijuniraju i srpsku i rusku opoziciju kada dođu u Beograd, koji primaju odlikovanja od ruskih obaveštajnih službi i javno im se zahvaljuju na lažnim obaveštenjima kako srpska opozicija sprema nerede i nasilje.
Jedino smena ovakve vlasti i procesuiranje za sva nedela koja su načinili su garancija da Srbija u bližoj budućnosti neće izgledati onako kako Rusija izgleda danas.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *