24. 05. 2024.
Vesti

Demokratska stranka: Skandalozna odluka Apelacionog suda

Avatar
  • February 2, 2024
  • 2 min read
Demokratska stranka: Skandalozna odluka Apelacionog suda

Demokratska stranka zahteva od državnog tužilaštva da iskoristi sve pravne i druge mogućnosti da ospori zakonitost i legitimitet odluke Apelacionog suda kojom su oslobođena četvorica okrivljenih za ubistvo novinara i vlasnika listova Evropljanin i Dnevni telegraf Slavka Ćuruvije.

 

slavko ćuruvija

Odluka Apelacionog suda je bila očekivana zato što je čitav postupak od početka vođen tako da okrivljeni budu oslobođeni, što je postajalo sve očiglednije kako je vreme odmicalo, ali se ni tužilaštvo ni javnost ne smeju pomiriti sa oslobađajućim presudom.

Sada se takođe jasno vidi da je postupak pokrenut u cilju sticanja političkih poena vođe vladajućeg režima, bez stvarne namere da se konačno rasvetli ubistvo iz aprila 1999. godine u
ulazu zgrade u kojoj je Ćuruvija živeo.

Demokratska stranka od prvog dana nema nikakvu dilemu da je Slavko Ćuruvija ubijen po nalogu iz vrha tadašnje vlasti, a da su organizatori i izvršioci u to vreme bili na istaknutim mestima u bezbednosnim strukturama. To su potvrdili i svi kasnije prikupljeni dokazi, pogotovo u periodu posle 5. oktobra 2000. godine.

Moglo se i pretpostaviti da će oni koji su bili na vlasti i u vreme ubistva i sada, u vreme suđenja okrivljenim za ubistvo, učiniti sve da se istina o tom zločinu nikad ne otkrije.

Nalogodavce, organizatore i izvršioce ubistva Slavka Ćuruvije moraće da pravdi privede sledeća demokratska vlast. To je njena obaveza prema ubijenom, njegovoj porodici, novinarskoj profesiji i budućnosti Srbije.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *