14. 06. 2024.
Vesti

Demokratska stranka se zalaže za društvo socijalne pravde

Avatar
  • February 20, 2024
  • 2 min read
Demokratska stranka se zalaže za društvo socijalne pravde

Međunarodni dan socijalne pravde 2024. godine Srbija dočekuje kao jedan od evropskih lidera po riziku od siromaštva i socijalne nejednakosti. Statistički podaci, kako je to u našoj zemlji tradicija u minuloj deceniji, skrivaju prave razmere katastrofe u kojoj se nalazi srpsko društvo.

 

 

Umesto da radi na smanjivanju socijalne nejednakosti i siromaštva, kleptokratski režim Aleksandra Vučića čini sve suprotno: osobe bliske režimu sve su bogatije, dok se povećava broj onih koji jedva sastavljaju kraj sa krajem. 

 

Prema podacima Forbsa broj milionera u Srbiji, u periodu 2012 – 2022. porastao je čak 42% dok je svetski prosek u istim periodu 30%.

Istovremeno, prema podacima EUROSTATA 2021.godine bilo čak 1,9 miliona građana u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti. To je posledica života u privatizovanoj državi koja počiva na nasilju, pljački i lažima.

Demokratska stranka se zalaže za društvo socijalne pravde, u kojem će državni mehanizmi i resursi biti usmereni ka stvaranju solidarne zajednice.

U takvoj zajednici borba protiv siromaštva i nejednakosti biće prioritet.

Zaustavljanje pljačke, kriminala i korupcije biće prvi koraci na putu stvaranja uređene države i društva pravde.

Demokratska stranka: Izvršitelji pred vratima tetkica i domara – novi zločin vlasti prema najugroženijima

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *