20. 05. 2024.
Vesti

Demokratska stranka: Odmah pokrenuti istragu protiv Vulina

Avatar
  • July 12, 2023
  • 3 min read
Demokratska stranka: Odmah pokrenuti istragu protiv Vulina

Demokratska stranka zahteva od nadležnog tužilaštva i policije da odmah otvore istragu o sadašnjem direktoru Bezbednosno informativne agencije AleksandruVulinu!

Profesionalna istraga koju bi sproveli nadležni državni organi je jedina moguća i apsolutno neophodna reakcija države Srbije na odluku Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država da Vulina stavi na listu osoba pod sankcijama zbog toga što je, kako se navodi, umešan u međunarodni organizovani kriminal, trgovinu narkoticima i zloupotrebe javne funkcije.

Podrazumeva se da u istrazi moraju biti prikupljeni i razmotreni svi dokazi na osnovu kojih su američke vlasti donele odluku da Aleksandra Vulina stave na tzv. crnu listu.

Nedopustivo je da vlada najmoćnije države sveta označi našeg visokog državnog funkcionera kao učesnika u narko biznisu, korupciji i švercu oruzja, a da to prođe bez reakcije naše države, ukoliko država Srbija još uopšte postoji.

Takođe zahtevamo da se hitno podigne treću optuznica za Jovanjicu kojom će biti obuhvaćen i sadašnji ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.


Demokratska stranka ističe da bi posle jučerašnjeg svedočenja policijskog inspektora Dušana Mitića pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal i zvanične potvrde da je direktor BIA Vulin na listi osoba pod američkim sankcijama – pala vlast u svakoj slobodnoj i demokratskoj zemlji u svetu.

Sada je nedvosmisleno potvrđeno da su zahtevi građanskih protesta pod nazivom “Srbija protiv nasilja”  za smenu Gašića i Vulina bili više nego opravdani i da na ispunjenju tih zahteva građani i stranke opozicije moraju i dalje još snažnije insistirati.


Prema svedočenju inspektora Mitića, namera policije koja je otkrila fabriku za proizvodnju i preradu marihuane na imanju  Jovanjica bila je da se u nastavku akcije uhapse upravo Bratislav Gašić, koji je tada obavljao dužnost direktora BIA, kao i Mirko Škero koji je u tom periodu bio na čelu beogradskog centra Bezbednosne informativne agencije.

Aleksandar Vulin prema obrazlozenju za uvođenje sankcija umešan je u međunarodni organizovani kriminal, ilegalne operacije narkotika i zloupotrebu javne funkcije a uz sve navedeno, održavao je uzajamno koristan odnos sa trgovcem oružjem Slobodanom Tešićem, koji je takođe pod američkim sankcijama.

Tešiću je Vulin, kako se tvrdi, pomagao da svoje ilegalne pošiljke oružja slobodno prenosi preko granica Srbije.
Čitav svet sada jasno vidi da je Srbija u raljama organizivanog kriminala i da ovom državom upravlja mafija.

Izlaz iz ove duboke krize u koju je vladajući režim gurnuo Srbiju može biti samo formiranje prelazne vlade koja će stvoriti uslove za poraz
mafije, oslobođenje i spas Srbije.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *