24. 05. 2024.
Vesti

Demokratska stranka: Interes opstanka na vlasti uvijen u oblandu patriotizma

Centrala
  • April 30, 2024
  • 3 min read
Demokratska stranka: Interes opstanka na vlasti uvijen u oblandu patriotizma

Stalno slušamo ovih dana o patriotizmu. Uglavnom se ovaj termin vezuje za nacionalna pitanja, teritorijalnost, stabilnost u regionu, otadžbinu, itd. Sa druge strane, u toj našoj otadžbini umnožavaju se neodgovorne kompanije, kako domaće tako i strane, koje se ne obaziru na naše zakone, našu okolinu, naše interese.

Samo sebe gledaju. Samo svoj interes. Pomaže im stranka na vlasti, koja ima svoje interese u tim kompanijama, burazerskim kombinatorikama i ono najvažnije – interes opstanka na vlasti, uvijen u oblandu patriotizma. U tom „patriotizmu“ skrojenom prema svom ličnom računu i novčaniku, spremni su da nam: po plodnim zemljištima poseju rudnike, otmu i poklone strancima naše resurse (zlato, bakar), zatvore i zagade reke, preuzmu i privatizuju izvore vode, zauzmu vodoizvorišta za snabdevanje vodom građanstva i zagade ga septičkim jamama svojih nelegalno izgrađenih vila. U tom „patriotizmu“ dozvolili su donošenje prljavih tehnologija, nepostojanje filtera za prečišćavanje vazduha, nepostojanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda čak i u prestonici, dok se geometrijskom progresijom umnožavaju stambeni kompleksi. Dozvolili su da se ne poštuju domaće zakonske regulative, ne primenjuju odredbe poglavlja br 27 za članstvo u EU, praktično ukinuli inspekciju zaštite životne sredine zabranom zapošljavanja i brojnim drugim metodama kojima kriminal i korupcija uspešno vladaju. Demokratska stranka je potpuno svesna da nas čeka ogroman posao na oporavku naše zemlje i naših gradova, ali je bez zadrške spremna da krene u rešavanje ovih problema, kojih će biti mnogo i čije posledice ćemo tek sagledati, kada kriminalce oborimo sa vlasti: Poništićemo sve štetne urbanističke planove kojima se ruiniraju i otimaju prirodni resursi, prirodna bogatstva ili predviđaju radnje kojima bi se ugrozila životna sredina Osnažićemo inspekcijsku službu na svim nivoima u svim aspektima ( resursi, delovanja, ingerencije, aktivnosti).

Uvešćemo kontrolu sprovođenja LEAP po lokalnim samoupravama i u skladu sa tim sprovodimo preventivne mere, ali i benefite i kaznene odredbe za odgovorna lica na svim nivoima Sprovešćmo program cirkularne ekonomije po ugledu na dobre primere iz okruženja Uz puno učešće građana donećemo urbanističke planove kojima štitimo sve elemente životne sredine Sprovodićemo mere kontrole i preventive u svim fabričkim postrojenjima, uz kaznene odredbe za odgovorna lica Uporno ćemo raditi na obrazovanju dece i podizanju ekološke svesti kod građanstva Ovo je za nas patriotizam. Patriotizam Demokratske stranke.

 

RO za ekologiju i zaštitu životne sredine

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *