23. 05. 2024.
Vesti

Demokratska stranka: Hoće li nova ministarka i Zaštitnik građana moći da vrate decu u vrtić u Pećincima?

Avatar
  • August 1, 2023
  • 2 min read
Demokratska stranka: Hoće li nova ministarka i Zaštitnik građana moći da vrate decu u vrtić u  Pećincima?

Jakša, Sofija i Nađa već skoro čitavih godinu dana nisu u svom vrtiću u Pećincima, iako su nadležne institucije naložile da moraju biti vraćeni.

Pre nekoliko dana konačno je reagovao i Zaštitnik građana, ali se situacija još uvek nije promenila.

Za ovih godinu dana se, ako ništa drugo, režim Aleksandra Vučića prikazao u svoj svojoj bahatosti i nemoći, a roditelji dece pokazali hrabrost i istrajnost vredne divljenja, poručila je Alisa Kockar, portparolka Demokratske stranke.

 

Alisa Kockar je potvrdila i da je Zaštitnik građana postupio po pritužbi roditelja i sačinio izveštaj o ovom slučaju, sa preporukama. U izveštaju se navodi da direktorka nije postupila po naređenjima nadležnih, niti u skladu sa interesima dece i zakonom.

Naloženo je, još jednom, da se Jakša, Sofija i Nađa vrate u vrtić i da direktorica podnese izveštaj o preduzetim koracima Zaštitniku građana, i to u roku od 30 dana.

Jasno je da su oni koji čuvaju leđa Anite Volčevski bili jači od prethodnog ministra Branka Ružića, jer Ružić nije reagovao kada Volčevski nije postupila po odluci Ministarstva.

 

Nova ministarka Slavica Đukić Dejanović sada ima priliku da se pokaže na delu, da vidimo koliko stvarno brine o deci, ali i svom ličnom ugledu i ugledu Ministarstva, kao i o poštovanju zakona, poručila je portparolka demokrata novoj ministarki i podvukla da je za ovih godinu dana naneta velika šteta porodicama u Pećincima, koja sada ne može u potpunosti biti ispravljena, ali barem pravda može biti zadovoljena.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *