22. 05. 2024.
Vesti

Demokrate saglasne sa predlozima ProGlas o minimalnim uslovima za održavanje novih izbora

Avatar
  • February 15, 2024
  • 2 min read
Demokrate saglasne sa predlozima ProGlas o minimalnim uslovima za održavanje novih izbora

Demokratska stranka apeluje na sve političke aktere da sa posebnom pažnjom razmotre predloge inicijative ProGlas u vezi sa minimumom izbornih uslova koji se moraju ispuniti, kako bi uopšte imalo smisla učestvovati u nekom narednom izbornom procesu.

proglas fb

 

Pozdravljamo angažman intelektulaca i javnih ličnosti okupljenih u ovu društveno odgovornu inicijativu i čvrsto verujemo da samo zajedničkim delovanjem možemo uspostaviti demokratski poredak u Srbiji, kao preduslov uređene države i normalnog života.

Ključni deo izveštaja Crte, kao i predloga inicijative ProGlas, jeste odgovornost onih koji su sproveli najveću izbornu krađu ikada viđenu u Evropi.

U potpunosti smo saglasni sa iznetim stavom da nema više izbora u Srbiji ukoliko vinovnici ovih najtežih krivičnih dela, kojima se razara ustavni poredak naše države, ne budu procesuirani.

Pokušaji da se kroz dijalog sa predstavnicima režima, uz posredstvo predstavnika EU, dođe do minimalnih uslova za održavanje izbora pokazali su se kao neuspešni.

Zbog toga rešenja treba tražiti na drugi način, a kao najdelotvorniji nameće se oročena tehnička vlada koja bi bila dužna da garantuje legitiman izborni proces.

Uređene države i normalnog života neće biti ukoliko ne bude poštenih izbora.

https://kossev.info/inicijativa-proglas-lista-uslovi-konkretni-novi-izbori-proces/

Za minimum izbornih uslova se možemo izboriti samo ukoliko političke stranke, ugledni intelektualci, akademska zajednica, poljoprivrednici, studenti i nevladine organizacije budu udružene u društvenu opoziciju režimu koji razara temelje državnosti.

Rezolucija EP, predlozi ProGlasa, izveštaj Crte, kao i jedinstvo opozicije okupljene u koaliciju Srbija protiv nasilja bude nadu da Srbija može biti demokratska država u kojoj je moguć normalan život.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *