23. 05. 2024.
Vesti

Cvejić: Svaki pokušaj formiranja vlasti SNS-a u Beogradu biće nasilničko ponašanje

Avatar
  • February 16, 2024
  • 2 min read
Cvejić: Svaki pokušaj formiranja vlasti SNS-a u Beogradu biće nasilničko ponašanje

Narodni poslanik i potpredsednik Srbija centra prof. dr Slobodan Cvejić izjavio je, povodom predstojeće konstitutivne sednice Skupština grada Beograda, da Srpska napredna stranka nema legitimitet da formira vlast u Beogradu jer je neće prihvatiti ni građani, ni opozicija, a ni međunarodne institucije.

“Političko igranje sa voljom naroda i konstitutivnom sednicom Skupštine grada Beograda, koja je zakazana za 19. februar, praksa je gubitnika, a svaki pokušaj formiranja vlasti biće nasilničko ponašanje”, rekao je Cvejić koji je i coordinator Gradskog odbora Srbija centra Beograd.

 

On je istakao da očekuje da se SNS pribeći manipulaciji i verbalnom nasilju i na samoj konstitutivnoj sednici.

“Možemo samo da pretpostavimo da li će da popuste pod pritiskom evropske i svetske javnosti i procene da je ponavljanje izbora u Beogradu manja šteta od još jednog nasilnog prekrajanja izborne volje. Interes Vučećevog režima da zadrži vlast u glavnom gradu nesumnjivo je veliki. Plan da se kroz EXPO 2027, mimo Zakona o javnim nabavkama, potroše milijarde svaki dan ih odvlači u nove kombinacije.

Svedoci smo i stalnih izmena urbanističkih planova i nereagovanja institucija zaštite, čime se daje privremeni zakonski alibi za rušenje vrednih i retkih zgrada, ambijentalnih celina ili zelenih površina, a sve u korist pojedinaca bliskih vlastima”, rekao je Cvejić.

On je naglasio da se koalicija Srbija protiv nasilja priprema za svaki scenario.

“Stav Srbija centra je da su izbori u Beogradu brutalno pokradeni, da zvanični rezultati ne odražavaju izbornu volju Beograđana i da glasanje mora da bude ponovljeno, ali ne pod ovim uslovima.

Krađa je dokazana, za nju tražimo odgovornost, a svaki sledeći izlazak na birališta ne sme da dovede u sumnju rezultate. Beograd mora da bude najbolji primer kako se upravlja gradom na stručan način, u korist svih njegovih stanovnika, a ne samo sumnjivog kapitala. Verujem da će sve opozicione liste imati dovoljno časti i razuma da sprovedu ono što su obećavali tokom kampanje i da neće sarađivati sa strankama Vučićevog režima”, zaključio je Cvejić.

Cvejić: Izbornom krađom vlast još više urušila instituciju parlamenta

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *