24. 07. 2024.
Vesti

Brkić (Srbija centar Srce): Nismo učestvovali u radu Skupštine AP Vojvodine jer su narušeni integritet izbornog procesa i suverena volja građana

Avatar
  • February 9, 2024
  • 2 min read
Brkić (Srbija centar Srce): Nismo učestvovali u radu Skupštine AP Vojvodine jer su narušeni integritet izbornog procesa i suverena volja građana

Potpredsednik Srbija centra i nosilac liste Srbija protiv nasilja u Vojvodini dr Mihailo Brkić izjavio je povodom konstituisanja Skupštine AP Vojvodine da je „pala duga senka na kompletan izborni proces, pa prema tome i na sam saziv parlamenta“.

 

„Sa jedne strane imamo 215 hiljada glasača Vojvodine koji su glasali za koaliciju Srbija protiv nasilja, čija je izborna volja da mi budemo u parlamentu, a s druge strane integritet izbornog procesa i suverena volja građana su ozbiljno narušeni. To razlog zašto nismo učestvovali u radu sednice, da pokažemo da stvari nisu redovne“, rekao je Brkić za televiziju N1.

 

Prema njegovim rečima vladajućoj koaliciji je potpuno jasno da postoji ta senka i da će svojski morati da se potrude da dokažu da je ta senka u Vojvodini manja u odnosu na Republiku.

„Trećina mandata u Skupštini pripada opoziciji što znači da će Skupština imati dinamiku. To je dosta dobar signal da će rasprava biti sadržajna i daće novo svetlo onome kako pokrajina treba da funkcioniše. Bićemo aktivna opozicija i upravo zbog toga nećemo ni prihvatiti da predložimo potpredsednika Skupštine, funkciju koja nam pripada kao najvećoj opozicionoj strukturi“, naveo je Brkić.

On je objasnio da postoje dva pola u odnosu prema autonomiji Vojvodine.

„S jedne strane je to pol ukidanja autonomije, a sa druge pol vraćanja na status iz Ustava 1974. Ti polovi ne uživaju poverenje birača u Vojvodini. Naša koalicija jeste heterogena, ali smo uvek spremni da salušamo agrumente i ponudimo rešenja. Drugim rečima, mi smo spremni da se bavimo demokratijom“, zaključio je Brkić.

Brkić: Potrebna je nova poljoprivredna politika u Vojvodini

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *