23. 05. 2024.
Vesti

Boško Obradović: Zaustaviti Kurtijev teror na Kosovu i Metohiji

Avatar
  • September 26, 2023
  • 3 min read
Boško Obradović: Zaustaviti Kurtijev teror na Kosovu i Metohiji

U ime Srpskog pokreta Dveri izražavam najdublje saučešće svim porodicama ubijenih Srba na Kosovu i Metohiji. Ovo je velika nacionalna tragedija na koju ne možemo i ne smemo ostati nemi.

 

Srbija treba da se ujedini u podršci srpskom narodu na KiM, a ne u slavljenju predsednika Republike.

Srbija danas treba da bude uz Srbe koji trpe Kurtijev teror na KiM, a ne uz Vučića.

Apsolutno je nedopustivo dok Srbi na KiM stradaju da se vladajuća stranka bavi podrškom svom bivšem predsedniku. Predsednik Republike treba da radi svoj posao i povuče poteze u zaštitu srpskog stanovništva na KiM ili da se povuče sa funkcije. Ono što je sigurno: dosadašnja politika aktuelne vlasti prema KiM je doživela propast i mora hitno da se menja.

Pozivam Vladu Srbije da odmah saopšti broj i imena svih ubijenih, ranjenih i uhapšenih Srba na KiM u prethodna dva dana.

Radi se o Srbima i građanima Srbije o kojima država ima obavezu da brine.

Oni su žrtve terorističkih i separatističkih vlasti u Prištini koje već mesecima terorišu srpsko stanovništvo širom KiM uz saglasnost zapadnih centara moći.

Albanske terorističke jedinice nemaju šta da traže na severu KiM, kao ni na čitavoj teritoriji južne srpske pokrajine.

Posebno je skandalozno od strane vladajućeg režima prebacivati odgovornost na Srbe sa KiM koji se brane od terorizma i separatizma, dok im zaštitu ne pružaju oni koji su se na to obavezali — strane trupe i vlast u Beogradu.

Predsednik Republike je više puta lažno obećao da će država Srbija reagovati i zaštititi narod od svakog progona i hapšenja, ali ništa ne čini po tom pitanju.

Očito je da su se Srbi na KiM samoorganizovali jer više ne mogu da trpe Kurtijev teror niti da čekaju državu Srbiju da ih zaštiti.

Do dolaska na vlast koalicije SNS-SPS albanske specijalne jedinice nisu mogle da kroče na sever KiM, a danas se slobodno šetaju i maltretiraju koga stignu.

To nam govori da je i odgovornost aktuelne vlasti velika jer su prihvatili brojne antiustavne i štetočinske briselske sporazume koji su nas doveli u ovu situaciju.

Politika prema Kosovu i Metohiji hitno mora da se promeni i državotvorni blok patriotske opozicije već dugo predlaže konkretna rešenja i traži vanrednu sednicu Narodne skupštine na kojoj bismo ih iznova predstavili kompletnoj domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *