22. 05. 2024.
Vesti

Boško Obradović: Na pomolu novi skandal u srpskoj prosveti

Avatar
  • July 12, 2023
  • 2 min read
Boško Obradović: Na pomolu novi skandal u srpskoj prosveti

Pitam nadležne državne organe da li je tačno da je u užem izboru za funkciju samostalnog prosvetnog savetnika u Školskoj upravi u Kragujevcu predsednik opštine Batočina Zdravko Mladenović?

Da li je moguće da će na ovako odgovornu funkciju u prosvetnom sistemu doći bahati funkcioner SNS koji je poznat po vređanju novinara i pokušajima izbacivanja novinara sa sednice Skupštine opštine Batočina?

Ko je taj ko će dozvoliti da ovakva osoba radi kao samostalni prosvetni savetnik, koga će on i na koji način savetovati i koju poruku vlast šalje izborom ovako kompromitovanih osoba na ključna mesta u prosveti?

Zdravko Mladenović je aktuelni predsednik opštine Batočina i ne razumemo kako uopšte može biti kandidat za samostalnog prosvetnog savetnika u Kragujevcu? Da li će njegovim izborom ovo važno mesto zapravo biti zamrznuto i čuvano za Mladenovića i period nakon što prestane da vrši funkciju predsednika opštine Batočina? Da li će po ko zna koji put za vreme ove vlasti politika pobediti struku?

Pozivamo nadležne državne organe da ne dozvole novu bruku u srpskoj prosveti i da odbace kandidaturu Mladenovića, već da na funkciju samostalnog prosvetnog savetnika u Školskoj upravi u Kragujevcu izaberu nekoga iz redova stručnih i nestranačkih kadrova kojih u Kragujevcu nesumnjivo ima.

 

 

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *