23. 05. 2024.
Vesti

Boško Obradović: Dveri su najmodernija evropska politika u Srbiji danas

Avatar
  • July 31, 2023
  • 3 min read
Boško Obradović: Dveri su najmodernija evropska politika u Srbiji danas

Najpre treba odbaciti podelu na političku levicu i desnicu koja je potpuno istorijski prevaziđena. Pritom, ne može biti slučajno što je politički termin „desnice” u medijima, naučnim krugovima, a potom i u javnosti decenijama unazad sistematski označavan kao nešto negativno, dok je termin levice ili vrednosno neutralan ili pozitivan.

Za „desnicu” ćete često čuti da je izjednačuju sa fašizmom, a za levicu nikada nećemo čuti da je porede sa komunizmom i nacional-socijalizmom koji joj istorijski pripadaju.

Samim tim, svi oni koje mejnstrim mediji i analitičari pakuju pod „desnicu” u startu trče neravnopravnu trku obeleženi negativnim etiketama, za razliku od levičara koji trče bez ikakve hipoteke koju inače itekako imaju.

Upravo je jedna takva negativna kampanja sprečila ubedljiviju pobedu suverenističkih snaga na nedavnim izborima u Španiji.

Međutim, taj trend koji je već doveo do formiranja konzervativnih vlada u Poljskoj, Mađarskoj, Švedskoj i Italiji, samo će se nastaviti, a uskoro stiže i kod nas u Srbiju. Slične političke opcije su u prve tri po rejtinzima u Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj, Austriji, Holandiji, Portugalu…, i svakoga dana dodatno jačaju. Zato je Srpski pokret Dveri i naš Patriotski blok najmodernija evropska politička činjenica u Srbiji danas. Zato naše vreme tek dolazi!

Skok evroskeptičnih i suverenističkih opcija je prirodan politički proces, jer evropske nacije više ne žele da im komanduju briselski komesari koji im nameću kako će oni živeti u svojim državama.

Evropljanima je dosta odbacivanja evropske hrišćanske tradicije, porodičnih vrednosti, nacionalnog identiteta i suverenosti države.

Sve veći broj Evropljana je protiv daljeg masovnog naseljavanja našeg kontinenta migrantima bez ličnih dokumenata, koji već predstavljaju ogroman bezbednosni i socijalni problem.

Takođe, za većinu ovih konzervativnih opcija zajedničko je odbacivanje agresivne LGBT propagande, koja razara dosadašnje tradicionalno shvatanje pola, ličnosti, braka i porodice.

Konačno, postoje Evropljani koji žele mir u Evropi, a ne rat sa Rusijom, koji ne žele da Evropa bude američka kolonija i da ratuju za američke interese.

I Srbija sa bližom saradnjom parlamentarnih suverenističkih političkih organizacija, uz podršku najznačajnijih patriotskih udruženja i istaknutih intelektualaca, dobija svoju jaku konzervativnu opciju koja će na sledećim izborima postati druga najjača politička snaga u našoj državi i istinska alternativa kako sadašnjoj tako i bivšoj vlasti.

Sa dvocifrenim izbornim rezultatom ovaj naš državotvorni i patriotski blok postaje ozbiljan faktor za formiranje buduće Vlade Srbije, koja će biti evropska i konzervativna!

 

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *