22. 05. 2024.
Vesti

Borović: Prodaja plodne zemlje – poslednji stadijum urušavanja prezadužene države

Avatar
  • September 23, 2023
  • 2 min read
Borović: Prodaja plodne zemlje – poslednji stadijum urušavanja prezadužene države

Ispod časti je komentarisati gotovo sve izjave ministra Momirovića, ali ova o međudržavnom Sporazumu Srbije i UAE o prodaji zemlje Arapima zahteva reakciju, jer ministar prenosi nameru Vlade da otuđi plodnu zemlji jednoj stranoj državi.

 

Umesto da se razmišlja o potpunoj zabrani prodaje zemlje strancima, kao što su uradile mnoge zemlje koje su čak i u EU, i koje su takođe bile potpisnice Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, režim ide korak dalje i umesto kao do sada stranim kompanijama, otuđuje u korist druge države.

Dakle, jedna država Srbija priznaje da nije sposobna da proizvodi hranu u trenucima globalne potražnje za hranom koja će biti sve oštrija, ali druga UAE će biti sposobna.

Zemlja, kao i voda i vazduh, ne može se proizvoditi i svako otuđenje strancima je gotova stvar, ali ministar koji ne zna ni šta je PDV, samouvereno ali krajnje nepametno izjavljuje da nismo u vremenu planske proizvodnje.

Kakve veze ima planska (komunistička) proizvodnja sa prodajom strancima osnovnog resursa za život? Oni posle kupovine i ne moraju ništa da proizvode.

Ministar se hvali da smo otvorena ekonomija. Toliko otvorena da nam je ne samo razvaljena ograda na imanju, već i vrata na kući više nemamo.

Ali, kada su u dugovima do guše, svaka prodaja resursa je dobrodošla, a možda je i kredit UAE uslovljen prodajom zemljišta po Srbiji.

Ovu pošast od režima trebalo bi što pre skloniti, jer će nas dovesti do ivice biološkog opstanka kroz prodaju zemlje i vode ili davanjem dozvola za prljave rudnike koji će dokusuriti Srbiju kao zemlju predodređenu za proizvodnju hrane.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *