22. 05. 2024.
Lični stav Vesti

Borović (NARODNA): Referendum o radu nedeljom, samo je rat skuplji od metroa

Centrala
  • May 7, 2024
  • 2 min read
Borović (NARODNA): Referendum o radu nedeljom, samo je rat skuplji od metroa

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Borović izjavio je da bi o radu nedeljom građani trebalo da se izjasne na referendumu.

„Trgovine ne bi trebalo da rade nedeljom i praznicima. Ljudi imaju dušu. Zaposleni u trgovinama rade i kad treba i kad ne treba. Trebalo bi ostaviti mogućnost da neke specijalizovane radnje rade i nedeljom i da rade muzeji“, rekao je Borović za „Srbin info“.

„Ne možemo očekivati da neko radi svakog dana da bi nekom drugom bilo udobno da može nedeljom da kupi ono što je zaboravio da kupi ranije“, dodao je Borović.

Borović je istakao da bi metro u Beogradu trebalo graditi sredstvima iz koncesije, a ne iz kredita, što znači da bi koncesionar uložio novac u gradnju i po otvaranju metroa upravljao tim sistemom narednih 20 ili 30 godina i ubirao prihode od naplate karate i druge prihode.

„U Japanu kažu da je samo rat skuplji od gradnje metroa. Koncesija znači da građani koji žive van Beograda ne bi plaćali metro. Zašto bi neko iz Priboja plaćao kredit za metro u Beogradu, a u Priboju su ulice zapuštene i stanje je loše“, zaključio je Borović.

Narodna stranka će na izborima za Skupštinu Beograda, zakazanim za 2. jun, nastupiti u koaliciji “Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju”.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *