24. 05. 2024.
Vesti

Borko Stefanović: Danas smo pokazali ko je opozicija, a ko nije

Avatar
  • July 5, 2023
  • 3 min read
Borko Stefanović: Danas smo pokazali ko je opozicija, a ko nije

“Danas smo  pokazali ko je opozicija, a ko nije, opozicija danas nije dozvolila da ministar Martinović prisustvuje sednici nakon što je juče uvredio na stotine hiljada građana koji ne mogu ili ne žele da imaju decu. Ko si ti da meriš naprednjačkim lenjirom reproduktivnu moć?

Ministar Martinović govori ono što i vrh stranke, oni nemaju svoj subjektivitet i svoju posebnost. Martinović je danas iritirao poslanike opozicije  tako što je došao kao da juče onu monstruoznu stvar nije izgovorio. Martinovićevo lice je danas bilo kao da se ništa nije desilo, sve je u redu nastavljamo po starom, sistem funkcioniše” izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u gostovanju na televiziji N1.

Stefanović se osvrnuo i na to što zahtev protesta za smenu ministra Gašića nije ispunjen i tom prilikom je rekao da je to bilo očekivano i da tako izgleda težak, spor i mučan hod kroz institucije, dodao je da vlast jednostavno ne želi da izađe u susret zahtevima građana zato što sve vreme ponavljaju da nijhov sistem funkcioniše i da nije zakazao.

-Jedan od roditelja iz Ribnikara, gospodin Cvejić kaže, meni ova dva meseca traju kao taj jedan dan, i neće ništa da urade, gledaju da pobegnu od bilo kakve odgovornosti, bilo to rekonstrukcija škole ili ko je objavio ona imena znamo da je Veljko Milić, ali ko je odgovoran za to?

Pitao sam jednom prilikom u Skupštini šta vi ljudi branite?

Mrtva deca su izvela građane na ulicu.

Vi znate da je premijerka nekoliko puta, a i Aleksandar Vučić rekao da neće dati Gašića i da neće podržati i tu stvar, na neki način je to bilo očekivano, ali sa druge strane je pomoglo da građani vide i da mnogi koji možda nisu mogli da čuju, a sada jesu, zašto je ova vlast trula i destruktivna, zašto je Bratislav Gašić konkretno odgovoran, zašto se traži njegova ostavka i zašto nije postupio časno i moralno kao njegov kolega Branko Ružić.

On Vučiću poručuje na neki način da kontroliše  partiju i da ne može da ga pusti niz vodu kao što je jednom i učinio.

“Građani moraju da nastave da vrše pritisak i nastave da izlaze na proteste, i insistiraju na ispunjenju zahteva da bismo uopšte došli do iole fer i slobodnih izbora nego što su sada.

Ne možemo ići na izbore dok se ove stvari koje traže građani ne ispune, prosto, to nije moguće. Ako se to ne uradi onda ova vlast može jedino da nastavi sa avanturizmom koji je opasan i zapaljiv, a upravo je na poslednjim izborima nudila mir i stabilnost, a danas nema ni stabilnosti ni mira” zaključio je Stefanović.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *