22. 05. 2024.
Rat u Ukrajini Vesti

Borbe za Krasnogorovku, napredovanje Rusa kod Pervomajskog

Avatar
  • April 18, 2024
  • 2 min read
Borbe za Krasnogorovku, napredovanje Rusa kod Pervomajskog

Ruske trupe napreduju u Krasnogorovki na južnoj i istočnoj periferiji grada. Prema poslednjim informacijama, oko polovine privatnog sektora južno od pruge ponovo je došlo pod kontrolu Oružanih snaga Rusije, a jurišne grupe su pre izvesnog vremena uspele da dođu do stanice.

To delimično potvrđuju i snimci ukrajinskih udara na različite objekte na jugu sela. Oružane snage Rusije udaraju FAB-ovima sa UMPC na teritoriju Fabrike vatrostalnih materijala u Krasnogorovski i ruševine industrijske zone na jugu.

Severno od pruge takođe postoji napredak u privatnom sektoru i oko ulice Vatutin. Međutim, još uvek nisu primećeni pokušaji napredovanja iz Staromihajlovke, jer u ovoj oblasti postoje polja koja su dobro pokrivena vatrom ukrajinskih snaga, kao i utvrđenja koja datiraju iz dana Minskih sporazuma.

Na severu, na deonici Nevelsko – Pervomajsko, Oružane snage RF su pre izvesnog vremena počele da eliminišu “džep” u oblasti grede Domaha. Ruske jedinice su zauzele teritoriju zasada barem do periferije jaruge.

U isto vreme, ostatak „džepa“ je, po svemu sudeći, barem delimično napušten od strane ukrajinske vojske, ali ga Oružane snage Rusije ne zauzimaju zbog složene situacije, mina i dejstva neprijateljskih dronova.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *