20. 05. 2024.
Vesti Svet

Avdejevka je pala! Trenutna situacija

Avatar
  • February 17, 2024
  • 2 min read
Avdejevka je pala! Trenutna situacija

Bitka za Avdejevku: Oružane snage Ukrajine se povlače, ruska vojska je višestruko nadmoćnija od njihove snage, general Tarnavski

Teške borbe se nastavljaju unutar grada. Ruska armija nastavlja sa artiljerijskim granatiranjem i masovnim bombardovanjem, praktično brišući grad sa lica zemlje, saopštio je komandant grupe Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Tarnavski.

Ruske trupe kvantitativno preovlađuju u ljudstvu, artiljeriji i avijaciji. Oružane snage Rusije izvele su tokom dana u oblasti Avdejevke više od 30 napada, izvele 20 vazdušnih udara i više od 150 artiljerijskih granatiranja. Pored Avdejevke, pod artiljerijskom i minobacačkom vatrom je oko 20 okruga okolnih naselja, među kojima su Novobahmutovka, Berdiči, Lastočkino, Nevelsko itd.

Sa uništenih položaja, snage Oružanih snaga Ukrajine manevrom izlaze i utvrđuju se na novim linijama odbrane.
Prilikom jednog od ovih evakuacija zarobljeno je nekoliko ruskih vojnika.

Evakuacija ranjenih je komplikovana zbog kontinuiranog granatiranja, ali se i dalje sprovodi. Do sada su potrebne rezerve prebačene u ruske jedinice. Snabdevanje municijom takođe ostaje efikasno. Jedinice održavaju određene linije odbrane u skladu sa operativnom situacijom.

Žestoke borbe su u punom jeku na ulicama Avdejevke. Vazdušno-kosmičke snage Rusije pružaju kopnenim snagama intezivnu vatrenu podršku, praktično nema tačke koja nije pogođena .

Rade izviđači, jurišnici, tenkovske posade, ukrajinska armija nema vremena da predahne, ne sme da se mirno rotira na bilo kojoj poziciji, ne sme da dopuni municiju.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *