24. 07. 2024.
Vesti

Aris Movsesijan – Zašto Vučić nije pitao Micotakisa za mešanje EU u unutrašnje stvari Srbije

Avatar
  • February 12, 2024
  • 2 min read
Aris Movsesijan – Zašto Vučić nije pitao Micotakisa za mešanje EU u unutrašnje stvari Srbije

Današnji sastanak Vučića i Micotakisa pokazao je svo licemerje srpske vlasti. Dok u Srbiji vodi najstrašniju kampanju protiv opozicije koja se obratila Evropskom parlamentu, kako bi ukazala na izbornu krađu koja se dogodila 17. decembra, Vučić je pred Micotakisom ponovo glumio velikog Evropljanina i ponovio sve, odavno naučene floskule.

vučić micotakis instagram predsenika srbije

Izvor: Instagram predsednika Srbije

Mogao je Vučić da pita Micotakisa zašto Evropska unija isporučuje Srbiji ultimatume kao 1914. Austrougarska – pošto je tim rečima okarakterisao odnos koji je zvanična politika Srbije ka EU nakon izglasavanja Rezolucije o Srbiji u EP.

Ali,  rekao je član Pokreta slobodnih građana Aris Movsesijan komentarišući posetu premijera Grčke Srbiji.

Movsesijan je dodao da je Vučić mogao je da pita zašto su Micotakisovi evroposlanici glasali za ovu rezoluciju?

Zašto se tradicionalno prijateljska Grčka meša u unutrašnje stvari Srbije, što je srpska javnost takođe čula iz Vučićevih njegovih usta.

Mogao je da nastavi svoju kampanju mržnje prema svemu što dolazi iz Evrope, a čega su puni mediji u prethodnih 10 dana. Ali, nije.

Umesto toga, dobili smo Vučića koji razgovara o poslu i evropskom putu Srbije, kao da ništa nikada loše nije rekao. Ali, jeste.

Ovo je ko zna koji put da Vučić koristi jednu, oprobanu radikalsku retoriku prema srpskoj javnosti i glasačima, a drugu, podguzničku, kako bi rekla njegova premijerka u tehničkoj vladi, prema Evropskoj uniji.

Samo, to više ni kod jednih ne prolazi. To jasno pokazuje Rezolucija Evropskog parlamenta, na šta je ukazao Pokret slobodnih građana, kaže Movsesijan.

Ova poseta pokazala je da je koalicija Srbija protiv nasilja ostvarila veliki uspeh na  međunarodnom planu i da Srpska napredna stranka nema nikakav odgovor na to.

Nakon što su proglašeni za nedemokratsku vlast koja krade izbore i manipuliše na sve načine, njihov ugled je trajno narušen, a evropska svetla konačno padaju na srpsku političku pozornicu, prikazujući pravu stvarnost, umesto letećih automobila i ekonomskog tigra, zaključio je Aris Movsesijan.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *