24. 07. 2024.
Lični stav Vesti

Apel naroda “Opoziciji”

Avatar
  • May 21, 2023
  • 3 min read
Apel naroda “Opoziciji”

Piše: Miloš Usković, tviteraš, politički aktivista

 

U moru svega i svačega u ovom društvu, razjedinjenosti i mnogih trojanaca, građani pokušavaju da nađu odgovor na pitanje

“Kako naći način za organizovanje i smislenu borbu, jedinstvo, a da to ne bude unapred izbušena priča, partijaska, osuđena na propast, kapitulaciju i flertovanje sa ovim sistemom?”

U ovom decenijskom medijskom mraku, građani mnoge stvari otkriju kasno, za mnoge i ne znaju, a one im određuju i svakodnevicu i budućnost, ekonomsku, duhovnu, društvenu itd.

A Vi se gospodo, bavite posledicom uvek.

Uzrok, inspirator, nalogodavac, generator ostaje u ovoj ili onoj formi!

Svako od vas ko neće ili nema hrabrosti da upre prstom u generatore i kolovođe, samo amortizuje, zamagljuje i kanališe stvari u pogrešnom pravcu, a za račun tih generatora i pravih organizatora, neka se povuče i prepusti organizaciju onom ko može i sme.

Na kraju krajeva, uključite sve, uključite i građane, jer “parlamentarne” stranke koje su monopolizovale protest, a parlamentarnost dobile na Djilasovoj listi i Vučićevom, nameštenim izborima nemaju veću podršku i pravo od istinskih vanparlamentarnih stranaka i pokreta, kao ni građana.

Nakon iskustva koje su mnogi od nas prošli, apelujemo na vas, da poslušate građane i prestanete da usmeravate borbu protiv posledica, na borbu protiv generatora i uzroka, uz svu pažnju na trojance i “amortizere”. Ne stranke, nego na osvedočene trojance koji su razorili opoziciju i sve proteste u poslednjoj deceniji.

Mi moramo da oslobodimo državu od njih, od uvozničkog, od izdajničkog, od lopovskog, od robovlasničkog, od bankarskog, partijskog i svih drugih lobija.

Kad to budemo uradili i kad osvanemo u državi u kojoj ćemo mi sistemski preuzeti kontrolu, onda možemo da se prebrojavamo i merimo, nakon sto smo našu svest i borbu materijalizovali u ono pravo.

Stoga predlažemo aktivnosti sledećim redosledom:

  1. Sastanak sa ostatkom opozicije i građanima
  2. Beskompromisno distanciranje od trojanaca
  3. Jasan i realističan plan
  4. Promenu ruta (Skupština, Vlada, Predsedništvo, RTS)
  5. Korigovanje zahteva

Građani vam poručuju, da masa bez ideje i okupljena na tri sata ne rešava ništa.

Shvatite da je svaka takva borba u krajnjem uzaludna, jer nakon blokade, silom ili milom, Aleksandar Vučić nastavlja da radi i da na kraju sprovede zacrtano na ovaj ili onaj način!

Podeli:

1 Comment

    Avatar
  • Opozicija je potpuno bez ideja. Da ne govorim o tome što svakog dana dobiju penal koji ne žele da šutiraju. 90-tih smo bili mnogo kreativniji. Zašto se niko nije setio da pozove građane da u petak svi automobilima krenu u centar grada. Nikakva spora vožnja neće biti potrebna, a sendvičari će morati kilometrima da pešače da bi čuli svog firera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *