22. 05. 2024.
Vesti

Ana Gođevac: Podneli smo krivičnu prijavu protiv predsednika GO Vračar zbog rušenja zaštićene vile u ulici Janka Veselinovića.

Avatar
  • February 16, 2024
  • 2 min read
Ana Gođevac: Podneli smo krivičnu prijavu protiv predsednika GO Vračar zbog rušenja zaštićene vile u ulici Janka Veselinovića.

Društvo za rušenje Vračara, u koje je Opštinu pretvorio njen predsednik, dr Milan Nedeljković, ostatak rukovodstva i neizbežni Goran Vesić, su na Dan državnosti omogućili rušenje četiri neimarske vile u ulicama Janka Veselinovića i Đorđa Vajferta, koje Vračarci pokušavaju da sačuvaju od urbanističkog zločina još od 2021. godine.

 Rušenje su započeli skidanjem krova na vili u Janka Veselinovića 15, iako je kuća bila na listi posebno vrednih objekata i čekala je novu zaštitu. Stranka slobode i pravde prijavila je skidanje krova opštini Vračar, ali ona nikada nije reagovala. Ne čudi ćutanje nadležnih, ako znamo da je vila u vlasništvu firme Elita cop, koja izvodi radove u Beogradu na vodi, maltretira ljude u ulici Petra Kočića jer ugrožava potporni zid jedne kuće, a na sve to je od Fonda za razvoj dobila preko milion evra za likvidnost.
 Očigledno je da naprednjački režim brže-bolje donosi odluke u korist investitora u periodu bezvlašća zbog dokazane izborne krađe u Beogradu od strane SNS-a. Svesni su i oni da nikada više neće odlučivati na Vračaru jer su, i nakon pritisaka, kupovine glasova i dovođenja ljudi zaposlenih u opštini Sokolac u Republici Srpskoj, na kraju dobili 27,6% glasova, dok je Srbija protiv nasilja dobila 49,23%. 
 Stranka slobode i pravde podnela je krivičnu prijavu protiv predsednika GO Vračar zbog rušenja zaštićene vile u ulici Janka Veselinovića 10 i zahteva da javno tužilaštvo počne da radi svoj posao, kako bismo zaštitili Vračar od urbanističke betonizacije.

Ana Gođevac: Glasanjem za ljude koji Beograd vole, razumeju i znaju njime da upravljaju, sačuvaćemo naš Vračar.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *