24. 05. 2024.
Vesti

Aleksić: Tužno je slušati Bilčika – plaćenika i Vučićevog lobistu

Avatar
  • January 11, 2024
  • 3 min read
Aleksić: Tužno je slušati Bilčika – plaćenika i Vučićevog lobistu

Sramotno je da članovi Srpske napredne stranke (SNS) u Nadzornom odboru za praćenje kampanje budu toliko drski, dok je Aleksandar Vučić vodio celu kampanju kao predsednik SNS iako nije kandidat ni na jednoj listi – rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić za televiziju N1.

n1 logo

– Moramo da nastavimo da insistiramo na medijskim slobodama. Trećina građana Srbije je mislilo da je Vučić kandidat za predsednika republike, i to zbog televizija koje imaju nacionalnu pokrivenost što je javno dobro – istakao je Aleksić.

On je dodao da Vučić nikad i nije postao predsednik svih građana Srbije, već samo onih koji su glasači SNS. Govoreći o izbornoj krađi, Aleksić je kazao da će izbori u Beogradu biti ponovljeni, a da Branimir Nestorović služi kao izlazna karta Vučići koji zna da je uhvaćen u velikoj krađi.

– Molim građane Srbije da shvate da je ovo borba svih nas koji smo pokradeni. Koliko nas bude bilo na ulici spremno za borbu, tako će se i režim ponašati. Ako oni shvate da građani pali u defetizam, oni mogu da nastave da se bahate – izjavio je Aleksić.

On je rekao da 16. decembra građani izlaze na ulice zbog izborne krađe, ali i na šestu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića kojim država ne želi da se bavi ozbiljno.

Aleksić je napomenuo da tužilaštvo svojim ćutanjem legitimizuje krađu izbora, kao Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje posle izbora ponovo masovno menja strukturu biračkih spiskova kako bi prikrilo krađu i spremilo ih za sledeće lokalne izbore.

– U Lebanima imate školu Radovan Kovačević u kojoj je upisano 833 glasača koji su svi, dakle 100 odsto njih glasali za SNS – naveo je Aleksić.

On je predočio da režim povećava nivo krađe u skladu sa time toliko mu opada podrška među građanima, pa da je tako na izborima 2022. godine u Beogradu bilo 14.900 fantomskih birača, dok je na izborima 2023. godine bilo dodatnih 30.000, kao i da će u Kruševcu njih bilo 3.144, u Kraljevu 2.650 i u Trsteniku oko 1.000.

– Iz Evropske unije moraju da kažu da li prihvataju Vučićevu vlast kao legitimnu ili ne. Žalosno je što Bilčik ne insistira na vrednostima EU i taj čovek se već duže vreme ponaša kao zastupnik i plaćeni lobista Aleksandra Vučića – ocenio je Aleksić.

On je dodao da je neophodna međunarodna komisija koja bi ispitala regularnost izbora, ali i da građani Srbije treba i sami da se bore za svoju slobodu jer je Vučić spreman na rasprodaju nacionalnih interesa i teritorije Srbije da bi sačuvao svoju vlast.

– Sve su dali po pitanju Kosova i Metohije, samo je ostalo priznanje, a kada završe to, neka se spremi Republika Srpska – upozorio je Aleksić.

On je pozvao građane da se podsete kako je Vučić teatralno govorio o KiM i šta je na kraju sve predao od 2012. godine, pa da mogu isto da očekuju od Vučićevog patriotizma i proslava za Republiku Srpsku.

Miroslav Aleksić u Trsteniku: Vlast treba da se plaši ruke pravde koja dolazi u Srbiju

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *