23. 05. 2024.
Vesti

Aleksandar Stevanović: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu treba menjati u skladu sa intenzivnim klimatskim promenama

Avatar
  • July 21, 2023
  • 4 min read
Aleksandar Stevanović: Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu treba menjati u skladu sa intenzivnim klimatskim promenama

„U prostorijama koje nisu adekvatno klimatizovane, a naročito unutar proizvodnih pogona, često imamo opasnu kombinaciju visoke temperature i povećane vlažnosti vazduha uz intenzivan fizički rad. Ovo je recept za katastrofu,“ tvrdi Stevanović.

foto: Marko Miletić

Nakon blagonaklonijeg juna tokom kojeg su temperature podsećale na proleće detinjstva milenijalaca, jul je izbacio sve svoje užarene zube. Međutim, neovisno od toga što su visoke temperature prepoznate kao faktor rizika po zdravlje, kako nam to pokazuje vest iz vranjskog „Jumka“, radnice i radnici nemaju adekvatnu zaštitu od iste.

Prema svedočanstvu radnika fabrike „Jumko“ u Vranju, oni rade u teškim uslovima bez klime, gde temperatura dostiže 35 stepeni Celzijusa. Njihovi nadređeni ignorišu apel za obezbeđivanjem rashladnih uređaja, a prema pisanju protala Nova S, radnicima je rečeno da se „skinu u gaće“ ako im je vrućina.

Za stručno mišljenje o posledicama vrućina i o adekvatnom društveno-političkom postavljanju u situaciji kada nas „Lucifer“ prži, Mašina se obratila Dr Aleksandru Stevanoviću sa Instituta za socijalnu medicinu Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Dr Stevanović podseća da su visoke temperature prepoznat faktor rizika po zdravlje radno aktivnog stanovništva.

„Pri normalnim uslovima, telo se oslobađa toplote na više načina, a najpre odavanjem toplote u spoljašnju sredinu.

Kako spoljašnja (ambijentalna) temperatura raste, tako i rashlađivanje emitovanjem toplote postaje manje efikasno.“

Poseban problem predstavlja kombinacija visoke temperature i velike vlažnosti vazduha, objašnjava Stevanović, jer je tada rashlađivanje tela putem znojenja otežano.

„U prostorijama koje nisu adekvatno klimatizovane, a naročito unutar proizvodnih pogona, često imamo opasnu kombinaciju visoke temperature i povećane vlažnosti vazduha uz intenzivan fizički rad. Ovo je recept za katastrofu.“ 

Visoka temperatura uz povećanu vlažnost vazduha posebno pogađa ljude koji su slabo hidrirani, boluju od neke hronične bolesti ili su prosto izloženi direktnoj sunčevoj svetlosti, naglašava sagovornik Mašine.

Zakon mora da se menja

Važeći Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu nije prilagođen realnosti. Zbog klimatskih promena potrebno je menjati i zakone, smatra Dr Aleksandar Stevanović sa Instituta za socijalnu medicinu.

Međutim i prema važećem zakonu, poslodavac je dužan da obezbedi radnicima adekvatnu temperaturu u prostorijama u kojima rade.

„Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu trenutno nije specifičan u pogledu visokih temperatura. Međutim, prema pomenutom Zakonu, Poslodavac je dužan da obezbedi zaposlenom rad na radnom mestu i u radnoj okolini u kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu, što svakako obuhvata i adekvatnu ambijentalnu temperaturu.“

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja se svake godine oglasi u vidu saopštenja za javnost, ali na nivou preporuka, smernica i saveta za širu javnost, kaže sagovornik Mašine.

Ključni je problem što zakon nije usklađen sa izazovom sa kojim se društvo suočava zbog klimatskih promena.

„Zakon bi trebalo menjati u skladu sa novom realnošću – a to su intenzivne klimatske promene. Poslednjih osam godina bile su najtoplije od kako se meri temperatura planete, a region u kojem se nalazi i Srbija je posebno pogođen talasima visokih temperatura koje odnose živote na desetina hiljada ljudi.“

Stevanović predlaže formiranje radne grupe kojom bi rukovodili stručnjaci za medicinu rada kako bi se razmotrila nova zakonska rešenja i uvela jasna obaveza za poslodavce o primeni preventivnih mera pri visokim temperaturama. Ovo bi osiguralo bezbedno i zdravo radno okruženje za sve zaposlene u Srbiji.

 

Izvor: https://www.masina.rs/

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *