25. 07. 2024.
Vesti

Irena Živković: Gradonačelnik Bora, njegov zamenik i gradsko veće sami sebi dodelili solidarnu pomoć od 50.000 dinara !

Avatar
  • October 6, 2023
  • 2 min read
Irena Živković: Gradonačelnik Bora, njegov zamenik i gradsko veće sami sebi dodelili solidarnu pomoć od 50.000 dinara !
Gradonačelniče Aleksandre Milikiću, stidite se. Sram da bude i Vas i Vašeg zamenika Milivoja Janoševića i sve članove gradskog veća koji ste sami sebi dodelili socijalnu pomoć od po 50.000 dinara na ime solidarne pomoći za poboljšanje materijalnog i socijalnog položaja zaposlenih.
Nema para za Sigurnu kuću niti za logopeda u vrtićima, nema para za dečije sportske klubove, nema za dečije školice pri Centru za kultruru, nema za jedan besplatan obrok u školi, ali ima da pomognete sami sebi, vi koji radite na štetu Borana i svaki mesec za to primate više od hiljadu evra.
Ali vama je to malo za život.
 A nastavnicima u Boru šezdeset, sedamdeset hiljada dinara kolika im je plata, nije malo? Ne, njima je po Vama to i previše, pa njima ne treba pomoć. Ni vaspitačicama, ni medicinskim sestrama ni svim ostalima koji primaju duplo manju platu od Vaše.
 Građani Bora su šta misle o odluci gradske vlasti izrazili i tako što su po gradu postavili “kutije” za dobrovoljne priloge, da bismo pomogli ugroženim gradskim čelnicima. Da stvar bude gora, gradonačelnik je, tražeći opravdanje za sebe, izjavio da je uzeo solidarnu pomoć da bi taj novac dao u humanitarne svrhe.
Kada bi svoj novac dao u humanitarne svrhe, to bi bilo pohvalno, naravno. Ali ovako on samo reklamira svoju humanost novcem građana Bora.
 Korupcija je za vreme vlasti SNS – a doživela svoj procvat, ali ovakvim potezima se vlast i direktno ruga građanima Bora i ponižava ih. Borani sve to vide.
Zato i nema ostavke gradonačelnika Bora u nizu ostavki SNS funkcionera. Izbore u Boru ne smeju da raspišu jer su i u vrhu SNS svesni da su trenutnu i tesnu većinu u Skupštini grada uspeli da formiraju kupovinom odbornika tzv opozicije i da tako nešto neće moći da ponove više nikada.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *