20. 05. 2024.
Vesti

Ana Gođevac: Prikupljanje kapilarnih glasova uz ucene i pretnje je protivzakonito. Bojan Bajagić će odgovarati u skladu sa zakonom!

Avatar
  • September 26, 2023
  • 2 min read
Ana Gođevac: Prikupljanje kapilarnih glasova uz ucene i pretnje je protivzakonito. Bojan Bajagić će odgovarati u skladu sa zakonom!
“Prikupljanje kapilarnih glasova među zakupcima tezgi i zaposlenima u “Beogradskim pijacama” uz ucene i pretnje je protivzakonito i direktor “Beogradskih pijaca” Bojan Bajagić koji se danas bavi tim nedozvoljenim radnjama će odgovarati u skladu sa zakonom”- izjavila je Ana Gođevac potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i dodala da mu to garantuju svi članovi pravnog tima Stranke slobode i pravde. 
 “Gradska preduzeća ne smeju da budu igrališta za političke igre! SNS mora da shvati da je stranka, a ne vlasnik grada. Maltretiranje zaposlenih u javnim preduzećima, kao i vršenje pritiska na glasače i ucene, deo su arsenala kojim je SNS opstao na vlasti.
O tome govore i izvestaji ODIHR-a, odnosno OEBS-a i neophodno je pod hitno primeniti preporuke kako bi izbori, za koje se SNS sprema i ako ne sme da kaže kada će oni biti, bili normalni i legitimni.”
 Gođevac je pozvala sve zaposlene u “Beogradskim pijacama”, ali i u svim drugim preduzećima gde trpe ucene, da se jave pravnom timu Slobode i pravde na telefon 063 8676 207 ili na mejl pravnitim@ssp.rs. “Svako ko ucenjuje zaposlene treba da zna da vrši krivična dela prinude iz člana 132 Krivičnog zakonika za koje je predviđena kazna zatvora od tri godine; i/ili zloupotrbe službenog položaja iz člana 359 Krivičnog zakonika za koje je predviđena kazna zatvora od pet godina”, zaključila je Ana Gođevac.
Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *