20. 05. 2024.
Vesti

Miketić: Prvo se Sajam odrekao milijarde dinara svog kapitala da bi ga povoljno kupili i potom srušili

Avatar
  • July 14, 2023
  • 2 min read
Miketić: Prvo se Sajam odrekao milijarde dinara svog kapitala da bi ga povoljno kupili i potom srušili

„Beograd na vodi je dokaz da povlašćeni tajkuni i lopovi željni brzog profita upravljaju našim gradom“,

izjavio je Đorđe Miketić, narodni poslanik stranke Zajedno razgovarajući sa građanima na temu širenja Beograda na vodi i urbanističkog haosa koji vlada u Beogradu.

On je tokom svog prvog online razgovora sa građanima naglasio da je potrebno da se donese strategija razvoja grada i svi potrebni planovi koji trasiraju dalji razvoj Beograda.

Beogradski Sajam pripremaju za rušenje.

Prvo se Sajam odrekao milijarde dinara svog kapitala da bi ga povoljno kupili i potom srušili.

Zašto? Ko je to odlučio?! Građani moraju da se pitaju kakav Beograd žele.

Ne može samo da se ruši i zida bez ikakvog plana.

Potrebno je doći do planova kroz široku javnu raspravu, u koju će biti uključeni i građani i struka, a ne samo tajkuni čiji je jedini interes laka i brza zarada“, pojasnio je Miketić.

Govoreći o štetnosti projekta Beograd na vodi ukazao da je Srbija zemljište vredno skoro milijardu evra poklonila zajedničkom preduzeću i dobila 32% udela, dok je privatni partner uložio 150 miliona evra, i još 150 miliona kroz kredit i dobio duplo veći udeo u vlasništvu.

„Beograd i Srbija su gubitnici u ovom poslu. Novac se slio u privatne džepove i jasno je svima zašto vlast želi da proširi ovaj projekat. To je protiv javnog interesa i ne smemo da dozvolimo dalje širenje ovog za obične građane zabranjenog grada“, naglasio je Miketić.

Odgovarajući na pitanja građana Miketić je govorio i o rušenju Starog savskog mosta, iseljavanju Hipodroma, izgradnji na masovnoj grobnici na Starom sajmištu i ostalim pogubnim projektima koji samo potvrđuju potpuni urbanistički haos koji vlada u Beogradu.

Miketić je najavio da će nastaviti da nastavi sa praksom razgovora sa građanima i da samo zajedno mogu da pronađu najbolja rešenja za Beograd i zaustave uništavanje grada koje sprovodi aktuelna vlast.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *